Мамић извређао новинаре: пресуда је фалсификат

МЕЂУГОРЈЕ: Неправоснажно осуђени Здравко Мамић, бивши потпредседник фудбалског клуба Динамо, одржао је данас у Међугорју конференцију за новинаре на којој је говорио о пресуди, афери СМС, око које се споре председница и премијер Хрватске, а када су на ред дошла питања, непримерено је извређао новинаре, пренео је портал Дневно.хр. 
zdravko mamic
Фото: Youtube Printscreen

Прво се, наводи се, Мамић похвалио да је у свом новом уточишту постао још већи верник, како зна све крунице и молитве, редовно моли и посвећује се себи...

Новинарка Деа Реџић питала је Мамића има ли доказе да је суд погрешио у случајевима анекса уговора Луке Модрића.

“Ви сте посебно била активна у праћењу суђења, али јасно је утврђено да није доказано било шта од тога што се мени стављало на терет. Једино ако ми хоћемо овде радити суђење за суђење. Хоћете да вам дам исказе Модрића и Ловрена? Ви питате глупости, није терет доказивања на мени. Што мене питате, суд није доказао”, навео је Мамић.

На инсистирање новинарке да каже да ли сматра да је оно што су он и Модрић направили легално, Мамић је рекао:

“Зар немате мало мозга? Чекај мало. Каже се да сам ја оштетио Динамо за толико и толико новаца. Зашто не напишеш где је 28 милона? Напиши то и ја ћу прогутат твоја г..... Где је 28 милиона куна? Код Модрића и Ловрена. Или смо ми сви у дилу или нисмо у дилу. Ја сам довољно пута објаснио колико је то злоупотреба”, рекао је Мамић у повишеном тону.

Потом је, преноси Дневно наставио да вређа.

“Ти си један покварени монструм, покварено ђубре. Како те није срам, ја ти прочитам пресуду, како те није срам. Ја ти забрањујем да више говориш. Ти си једно смеће. Смеће једно мало. Малопре сам испричао да сам предао све о Варги ДОРХ-у, све сам вам показао”, викао је Мамић.

Како новинарка није одустајала, Мамић је наставио:

“Ти си мућак. Ниси ти хрватско новинарство. Направила си ме нежељеним човеком”.

Иначе, како преноси Јутарњи лист, на бурној конференцији за новинаре, Мамић је признао да је с рачуна Динама куповао Варги, како је рекао, све и свашта.

Најдуже је, наводи се, коментарисао неправоснажну пресуду и све кривичне поступке који се воде против њега. 

За хрватско правосуђе он је бегунац осуђен на 6,5 година затвора.

Говорећи о преусуди против њега, Мамић је рекао да је тај процес фалсификат. "То је све лаж. Вама се то подваљује. Особа која жели да ме дискредитује пушта то у јавност, а јавност не зна ништа о томе", рекао је Маић.

Мамић је рекао да зна да ће бити слободан, али и, како је рекао, измрцварен и измасакриран као човек, а битће то, додао је, и његова породица.

Он је рекао и да је новинаре позвао да буду савезници у борби за истину.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести