Марко Бјековић пред сусрет с Чукаричким: Наша тренутна реалност

Марко Бјековић и Мирко Топић, фудбалери Војводине, током репрезентативне паузе играли су за младу селекцију Србије, која је остварила победу у Јерменији (4:1), а онда и изгубила од Француске (0:3) у Београду.
Marko Bjekovic
Фото: Марко Бјековић (лево), фото: Ј. Грлић

Ова два момка јуче су одрадили тренинг опоравка у свом клубу, а већ данас придружиће се саиграчима који се припремају за првенствени окршај с Чукаричким. Та утакмица, једна од најзнанимљивијих у 13. колу Суперлиге, на програму је у суботу, од 18 часова.

- После победе у Јеревану, наишли смо на расположене и јаке Французе и претрпели убедљив неуспех на нашем терену - рекао је Бјековић, којем је селектор Звонко Живковић указао прилику да одигра свих 90 минута за “орлиће”. - Тих 0:3 представљају тренутно реалну слику односа снага две екипе, мада сам и даље убеђен да наша селекција има много већи потенцијал од оног који је приказала. Једноставно, потребно нам је време да се уиграмо и уверен сам да ћемо у новембарском двомечу с Фарским острвима у Украјином деловати много боље. Нисмо изгубили шансу да се изборимо за бараж у квалификцијама за Европско првенство и учинићемо све да до њега стигнемо.

Пред Војводином је изузетно важна утакмица, јер њени окршаји с Чукаричким, као по неком правилу, доносе занимљиве и неизвесне дуеле.

- Чукарички има веома добар тим, предводи га тренер Саша Илић, који такође поседује велико знање и свесни смо да ће нам на Бановом брду бити веома тешко да испунимо циљ. Увек то наглашавам, идемо на то да освојимо сва три бода, иако знамо да ћемо наспрам себе имати изуетног ривала. Уосталом,  о томе како “брђани” играју у овој сезони, најбоље сведочи њихово тренутно треће место на табели. То, ипак, ништа не одређује, желимо да се вратимо међу наше најбоље екипе, а суботња утакмица биће идеална прилика да то и докажедмо - поручио је Бјековић.

Стефан Ђорђевић, играч Воше који се жалио на лакши бол у пределу леђа, нормално тренира с екипом и тренер Славољу Ђорђевић на њега ће моћи у суботу да рачуна. Међутим, Новица Максимовић, који такође осећа проблем у истом делу тела, још увек не тренира и неизвесно је хоће ли бити у комбинацији за састав, у којој се неће наћи ни млади Урош Кабић, због повреде примицача, зарађене током пријатељског одмравања снага У-18 селекције Србије с Италијом.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести