Марковић: Поштујем Звезду, али Партизан је мој клуб

БЕОГРАД: Повратник у редове ФК Партизан Лазар Марковић рекао је да је узбуђен као када је први пут са црно-белима потписао уговор и поручио да је послушао срце.
markec lazar markovic/FSS
Фото: Lazar Marković/FSS

Марковић је потписао трогодишњи уговор са Партизаном и задужио дрес са бројем 50, исти као у првом мандату пре одласка у Бенфику

"Мислим да је најбитније да сам сада овде. Партизан је за мене светиња, ја сам Партизаново дете, ја сам Гробар, поштујем сваки клуб, није да нисам имао понуда, али Партизан је био мој избор. После Лиге Европе је успостављен конкретан контакт", рекао је Марковић на промоцији на стадиону у Хумској.

Он је упитан и како му се чини тренутни тим Партизана и где види своју улогу.

"Мислим да су доста добра појачања, да имамо доброг тренера. Мислим да могу да играм напред, као "десетка" и по крилу. Још нисам причао са тренером Милошевићем, али лако ћемо се договорити", рекао је бивши играч Ливерпула и додао да улазак Партизана у Лигу Европе није није био пресудан за долазак, али је од великог значаја.

Марковић наглашава да се међу црно-беле враћа пун мотива и жеље за новим доказивањем.

"Требаће ми мало времена да се вратим. Спреман сам да се жртвујем", након чега је уследило питање да ли је бржи оо Такуме Асана.

"Тркаћемо се, па ћемо видети", рекао је Марковић и додао да је пратио српски фудбал.

Одговор на питање да ли је имао понуду од Црвене звезде и загребачког Динама, Марковић је избегао.

"Најбитније је да сам се вратио кући, Партизан је мој клуб. Ја Звезду поштујем, мислим да ћемо се тркати са њима за титулу", навео је он и оврнуо се на причу медија о понуди Динама из Загреба.

"Имао сам много понуда, али ја сам послушао срце и мислим да ћу се овде најбоље осећати", закључио је Марковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести