Маровић: Морамо да издржимо заједно, биће још победа

БЕОГРАД: Некадашњи фудбалер Црвене звезде Слободан Маровић, члан шампионске генерације из Барија 1991. године, изјавио је да у кризним ситуацијама мора да се буде дисциплинован и позвао све да буду стрпљиви јер ће бити још лепих тренутака и победа.
marovic
Фото: ФК Црвена звезда/Слободан Маровић

"Током ове ванредне ситуације време проводим са породицом у свом дому. Поштујемо упозорења, као и карантин. Изађем мало напоље у току дана, када је наравно то дозвољено, али у принципу време проводим код куће. Желео бих да апелујем на људе да морамо заједно да издржимо у свему овоме. Није лако, знам, али свима је тако, поготово спортистима. Мој савет је да испоштујемо све оно што нам надлежни сугеришу, да будемо одговорни најпре према себи како би ова ситуација што пре прошла", изјавио је Маровић за клупски сајт.

Чувени леви бек црвено-белих, који је одиграо и четири утакмице за репрезентацију Југославије, описао је како изгледа његов дан који одговорно проводи у свом стану.

"Откако је уведено ванредно стање у 99 одсто случајева сам код куће. Како ја, тако и моја породица, поштујемо све што нам кажу. Идем у набавку са супругом, али врло често и сам у случају да је нешто хитно. У стану радимо бројне активности. Дружимо се пре свега, играмо карте, разне друштвене игре, гледамо добре филмове, тако да није страшно. Што би многи пре мене рекли – ми спортисти смо научили на карантин – тако да нам ово много лакше пада него осталим грађанима".

Маровић, који је не тако давно био и члан стручног штаба у Звезди, истакао је да му је жао јер је прекинуто првенство, пошто је Звезда одлично кренула у наставак шампионата.

"Жао ми је због нашег фудбала, као и спорта уопште што је дошло до ове непредвидиве ситуације. Чини ми се да је ово прва, оваква ситуација, откако се игра фудбал. Остаје жал и због Звезде, кренули су сјајно, одлична предност је стечена, на корак су од титуле и борбе за дуплу круну. Знам да нема колективних тренинга, не зна се ни када ће се првенство наставити, тако да је то јако тешка ситуација. Било би сјајно да се све настави што пре. Ако буде кренуло првенство, играчи сигурно неће бити у истој физичкој форми као пре месец дана. Спорт је заиста посебан и јако је битно да се у меч уђе 100 одсто спреман, видећемо шта доносе дани и недеље, како ће се све ово завршити".

Он је на крају послао поруку љубитељима фудбала који жељно исчекују наставак првенства.

"Желео бих да поручим свим звездашима да буду стрпљиви, биће још много успеха на терену, имамо одличне момке који нас одлично представљају. У овом тренутку је најбитније да прегрмимо овај вирус, морамо да издржимо колико год трајало. Моја жеља је да Црвена звезда освоји дуплу круну и верујем да ће ми се и испунити", закључио је Маровић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести