Мартинез жели да брани у клубу који игра Лигу шампиона

ЛОНДОН: Циљ голмана Астона Виле Емилијана Мартинеза је да настави каријеру у клубу који игра у Лиги шампиона, изјавио је данас менаџер аргентинског репрезентативца Густаво Гони, преносе британски медији.
2
Фото: AP Photo/Martin Meissner

Мартинез је проглашен за најбољег голмана на Светском првенству у Катару. Аргентина је освојила титулу на Мундијалу, пошто је у финалу после бољег извођења пенала победила Француску.

"Мартинеза после СП може да ангажује само неколико клубова. Наравно да је главни разлог цена, која му је драстично скочила. Наш циљ је да Мартинез оде у неки клуб, који буде играо у Лиги шампиона", рекао је Гони.

Мартинез (30) је у Арсенал стигао 2010. из Индепендијентеа, а бранио је на само 38 мечева за лондонски клуб, пошто је до 2020. био на позајмицама у Оксфорду, Шефилду, Ротерхаму, Вулверхемптону, Хетафеу и Редингу. Аргентинац је 2020. прешао у Астон Вилу, а за клуб из Бирмингема наступио је на 91. утакмици.

Мартинез никада у каријери није бранио у Лиги шампиона, а наводно већ у јануару наредне године жели да промени средину. Он има уговор са Астон Вилом до јуна 2027. године.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести