Матић-Миливојевић: Велс-најважнији меч, желимо победу

СТАРА ПАЗОВА: Српски фудбалер Немања Матић истакао је да национални тим као фаворит улази у најбитнији меч у новој историји против Велса у квалификацијама за Светско првенство.
Nemanja Matic
Фото: FSS

"Реално морамо да прихватимо улогу фаворита на нашем терену, али исто тако сви добро знамо да све селекције напредују, сви желе победу. Дефинитивно у фудбалу, данас, нема аутсајдера. Очекујем узбудљиву утакмицу, верујем да смо квалитетнији и ближи успеху", рекао је старији Матић, Немања, на конференцији за медије у Старој Пазови.

Ас Челсија додао је да се нада да ће стадион Рајко Митић бити испуњен до последњег места у вероватно најважнијој утакмици квалификација.

"Ово је најважнији меч у новијој историји фудбалске Србије, а ја сам већ резервисао око 100 улазница за своје пријатеље. Надам се да ће бити близу 50.000 гледалаца".

Он је истакао је да му је драго што је његов брат Урош Матић, везиста Копенхагена, добио позив селектора Славољуба Муслина.

"Велики је професионалац, има доста квалитета који су можда ранијих година били скривени, али у претходних годину или две дана сазрео и ради праве ствари на терену. Мислим да смо доста слични у игри, а опет свако има своје квалитете. Саиграчи су већ коментарисали да се на терену исто крећемо, слично ходамо, једина разлика је што сам ја мало искуснији".

Урош Матић наводи да је већину репрезентативаца од раније познаје, тако да му није био проблем да се адаптира.

"Ако буде пун стадион неће бити проблема ни са мотивом ни са жељом, а онда ће нам и три бода бити веома близу. Желимо три бода и само о њима размишљамо", поручио је Матић.

Везиста Кристал Паласа Лука Миливојевић не жели калкулације, већ само победу над Велшанима.

Thumbnail

"Идемо на победу као и увек у овим квалификацијама. Углавном, очекује нас веома важна утакмица. Много значи што су појединци освајали трофеје у шампионатима, добро је то за амбијент у репрезентацији и победнички менталитет. Да је тако говори и податак да смо у пет претходних мечева у квалификацијама успели да се вратимо из неке минус фазе и остваримо резултат који нам одговара", закључио је Миливојевић.

Утакмица између Србије и Велса игра се 11. јуна на стадиону Рајко Митић.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести