Матић: Потребни поштени људи; Миливојевић: Систем урушен

БЕОГРАД: Доскорашњи српски фудбалски репрезентативци Немања Матић и Лука Миливојевић изјавили су да су одустали од државног тима због лошег руководства и поручили да су српском фудбалу под хитно потребне корените промене.
matic
Фото: Youtube Printscreen

Матић и Миливојевић у разговору за "Спорт клуб" опширно су говорили о свему што је претходило одлуци да више не играју у дресу са државним грбом, али и начинима превазилажења тренутне ситуације.

"Потребни су нам способни људи из спорта. Поштени људи. Има довољно способних који су играли фудбал да преузму неку функцију. Нећу да коментаришем то што се дешава са председником савеза, то није мој терен. Лепо сам рекао у писму и понудио решење проблема за наш фудбал (предлог да Немања Видић буде председник, прим.аут). Писмо није било упућено против тренутног председника савеза. Много пута сам чуо: "Дајте нам решење". Ја сам своје решење понудио. Дотакли смо дно, пливамо у муљу и поштени људи ту немају шта да траже. Крајње је време да се нешто уради“, изјавио је Матић.

Миливојевић, који се повукао из репрезентације по други пут, како каже дефинитивно, истиче да му је образ чист.

"Ти људи из руководства, приватно ме баш брига за њих, али као фудбалски радници су толико тога лошег донели, не само нама играчима, већ цео систем је урушен. Дошли смо у ситуацију да нам се ниједна репрезентација није квалификовала на неко такмичење прошле године. То је константно урушавање једног система. Ми смо једна од најталентованијих нација на свету, извозимо пуно играча, у млађим категоријама смо увек били у врху. Мислим да свако треба да сноси последице за оно што ради. То што ови раде нема везе са фудбалом“, истакао је Миливојевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести