МБАПЕ ОДБИО ПОНУДУ Пари Сен Жермена од 40 милиона евра да напусти клуб

ПАРИЗ: Фудбалер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе одбио је понуду челника клуба од 40 милиона евра да до првог августа раскине уговор са шампионом Француске, преноси РМЦ.
s
Фото: Youtube printscreen/PSG - Paris Saint-Germain

Мбапе има уговор са Пари Сен Жерменом до јуна наредне године, а недавно је изјавио да не жели да продужи сарадњу са шампионом Француске до јуна 2025. Он је најавио да ће да одради уговор са "свецима" до краја, односно до 30. јуна 2024. године и додао да не жели да у летњем прелазном року напусти ПСЖ.

РМЦ подсећа да ПСЖ жели да прода Мбапеа по сваку цену до краја прелазног рока како наредне године не би напустио шампиона Француске без обештећења. РМЦ истиче да Мбапе не жели да напусти ПСЖ, јер ће добити бонус од чак 80 милиона евра ако првог августа ове године и даље буде члан клуба из Париза.

Власници ПСЖ-а су због тога понудили Мбапеу 40 милиона евра да се фудбалер одрекне ове клаузуле и да пристане да буде продат уз адеквантно обештећење највероватније мадридском Реалу. РМЦ наводи да Мбапе жели да добије и додатни бонус ако до краја испоштује уговор са "свецима".

Француски репрезентативац очекује да добије и бонус за потпис уговора са новим клубом, пошто би наредне године стигао у ту екипу без обештећења. Он је због тога спреман да и наредне сезоне игра за ПСЖ чак и ако буде изостављен из првог тима.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести