Мбапе пред Звезду: Дао сам гол и победио Србију, Тухел: Биће тешко на "Маракани"

БЕОГРАД: Најбољи млади фудбалер света Килијан Мбапе каже да је победа над Црвеном звездом у врућој атмосфери у Београду једино важна за Пари Сен Жермена у овом тренутку и да се нада да ће и други пут бити успешан у Србији.
mbape, tanjug ap
Фото: Kilijan Mbape, foto: Tanjug (AP Photo/Darko Vojinović)

"Победа против Ливерпула ништа неће значити ако не освојимо три бода против Црвене звезде. Морамо да је оверимо тај тријумф у Београду. У супротном, неће бити ништа важно", рекао је Мбапе на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Мбапе се, тек на другу констатацију српских новинара, сетио да је пред њим друго гостовање у Србији након што је са омладинском селекцијом Француске славио у Крагујевцу пре две године.

"Сећам се, победили смо 1:0 и дао сам гол. Било је јако лепо искуство", уз осмех је одговорио Мбапе.

Мбапе признаје да неће бити лако играти у атмосфери пред 55.000 бучних навијача, али да ПСЖ има квалитет да неутралише то.

"Имали смо сличан амбијент у Напуљу и Ливерпулу. Свакако, очекујем паклену атмосферу", закључио је он.

Тренер фудбалера Пари Сен Жермена Томас Тухел није дао значај чињеници да Наполи и Ливерпул ове сезоне нису победили Црвену звезду у Београду и поручио је да су три бода императив за његову екипу због пласмана у осмину финала Лиге шампиона.

Парижанима је потребан тријумф у Београду како би обезбедили место међу 16 најбољих тимова у Европи, без обзира на резултат из другог меча Ц групе Ливерпул - Наполи на Енфилду.

Фото: Tomas Tuhel, foto: Tanjug (AP Photo/Darko Vojinović)

"Нема превише компликација. Победа нас води даље, иако ће бити то тешко остварити на ''Маракани''. Битно је да одиграмо добро и не гледамо десавања у Ливерпулу", рекао је Тухел вечерас на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Како наглашава немачки стручњак, веома цени тим првака Србије.

"Велики изазов је испред нас, али желимо победу. Није на нама да размишљамо коме није успело да слави у Београду. Нама је циљ да прођемо даље из групе, иако поштујемо квалитет Звезде и атмосферу на стадиону", казао је Тухел.

Од повреда су се дефинитивно опоравили најбољи фудбалер "светаца" Нејмар да Силва и нападач Чупо Мотинг.

Утакмица 6. кола Ц групе Лиге шампиона између Црвене звезде и ПСЖ-а почиње сутра у 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести