Медији: ФС Италије би могао да Јувентусу одузме још 20 бодова?

РИМ: Тужилац Фудбалског савеза Италије (ФИГЦ) захтеваће да Јувентус буде кажњен додатним одузимањем још 20 бодова, због финансијских превара око исплата зарада играчима током пандемије корона вируса, наводи данас "Коријере дело Спорт".
i
Фото: Youtube Printscreen

Италијански спортски суд казнио је пре две недеље Јувентус одузимањем 15 бодова у Серији А због финансијских превара приликом трансфера играча. Неколико бивших челника Јувентуса је суспендовано, укључујући бившег председника Јувентуса Андреу Ањелија, на период од две године.

"Тужилац ФИГЦ сматра да је Јувентус направио далеко тежи прекршај од финансијских превара приликом трансфера фудбалера. Јувентус ће пасти на последње место на табели Серије А, ако торинском клубу буде одузето још 20 бодова", наводи "Коријере дело Спорт". Италијански медији подсећају да се Јувентус до пре две недеље борио за титулу у Серији А, а сада му прети испадање у Серију Б. Јувентус је тренутно 13. на табели Серије А са 23 бодова. Ако ФИГЦ одлучи да поново казни торински клуб, "стара дама" ће пасти на последње место на табели са само три бода.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести