Међународна пријатељска утакмица: „Голубице“ прелетеле Сегединке

Током припремама за наступ на европској сцени, у међународној пријатељској утакмици, шампионке Србије имале су у Кањижи проверу форме против гошћи из Сегедина.
ZFK Spartak
Фото: Прва постава Спартака против гошћи из Сегедина, фото: Дневник         

Суботичанке су показале да одскачу квалитетом у односу на састав нових мађарских суперлигашица, пруживши добру игру.

У 12. минуту, искоса с леве стране и са ивице петерца, запретила је Алине Роса де Сантос, али је голманка гошћи Фружина Шилдкрут одбранила њен ударац. Мрежу је у два наврата затресла разиграна Тијана Филиповић. У 15. минуту ефектно је завршила акцију у којој су јој асистирале тамнопуте саиграчице Присцила Окјере и Роса да Сантос. Пет минута касније Филиповићева је дриблингом прошла кроз противничку одбрану, заобишла голманку и сместила лопту у мрежу. Брза контра кроз средину уследила је у 23. минуту, када је акцију ефектно завршила Марфи Плеулер.

У 62. минуту по десној страни прошла је Присила Окјере и погодила мету с 15 метара, а на центаршут Марије Илић из корнера, коначан резултат поставила је Јелена Маренић десет минута пре краја утакмице.

Текст и фото: М. Митровић 

СпартакСент Михаљ 5:0 (3:0)

КАЊИЖА: Стадион Потисја, гледалаца: 100. Судија: Јурић (Сента). Стрелци: Филиповић у 15. и 20, Плеулер у 23, Окјере у 62. и Маренић у 80. минуту.

СПАРТАК: Костић, Вајда, Словић, Фрајтовић, Плеулер, Илић, Роса да Сантос, Филиповић, Ојере, Павловић, Матић. Играле су још: Михајловић, Голубовић, Бака, Абрахам, Маренић, Кричак. 

СЕНТ МИХАЉ: Шилдкрут, Харцел, Сил, Зимањи, Торок, Темешвари, Пилан, Савања, Месарош, Гал, Вари. Играле су још: Тот, Челенек, Виг, Калочај, Телек, Пап.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести