IN MEMORIAM: Драгољуб Самарџић (1946. – 2022.)

Фудбалски клуб Војводина обавештава јавност да је члан Скупштине ФK Војводина и некадашњи председник нашег клуба Драгољуб Самарџић преминуо јутрос у својој 74. години.
ФК Војводина/Драгољуб Самарџић
Фото: ФК Војводина/Драгољуб Самарџић

Изненада је, у 76. години, преминуо Драгољуб Самарyић,  доскорашњи председник Фудбалског клуба Војводина и члан Скупштине црвено-белих.

Самарyић је, као 20-годишњи голман, био један од најмлађих чланова екипе "старе даме", која је, 1966. године, донела прву титулу првака некадашње Југославије у Нови Сад. После тога, каријеру је наставио у Раду, а потом је отишао у Холандију, где је био члан тамошњег прволигаша Виљема Другог из Тилбурга.  

Почетком овог века, обављао је функцију спортског директора ФК Војводина, а био је и члан Управног одбора новосадске екипе 2020. године, када је она освојила други победнички трофеј у Купу Србије. Недуго потом, преузео је функцију председника клуба, с које се повукао у мају ове године, након чега је део најбољег фудбалског колектива у Српској Атини остао као члан његове Скупштине.

Драган Самарyић био је саветник градоначелника Новог Сада за инвестиције, а уз то и председник Аеро-клуба Нови Сад, као и први човек Савеза спортова општине Инђија.

Време и место комеморације и сахране биће саопштени накнадно.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести