Меморијал „Стеван Нештицки”: Пионири Војводине најбољи

Финалном утакмицом између Војводине и Спартака и победом Новосађана 2:0 завршен је 38. Меморијални турнир у пионирској конкуренцији „Стеван Нештицки”.
Ј. Грлић/ Пионири Војводине прослављају освајање првог места
Фото: Ј. Грлић/ Пионири Војводине прослављају освајање првог места

У борби за треће место, након бољег извођења једанаестераца, а после нерешеног резултата (2:2), бољи су били пионири Бачке од вршњаке ТСЦ-а из Бачке Тополе - 5:4.

За најбољег голмана жири је прогласио Вука Обрадова из Бачке Најбољи играч је Марко Пеличић из Војводине, који је  уједно и најбољи стрелац са три постигнута гола. Награду најбољег играча са бројем 6, који је носио  Стеван Нештицки, понео је Марко Буљовчић из Спартака, а за најбољег тренера проглашен  Недељко Бабић (Војводина).

Турнир је отворио вршилац дужности председник Војводине Драгољуб Самараџић, а  затворио га је председник Организационог одбора Жељко Јурчић.      

Фото: Ј. Грлић

М. Поповић

ФИНАЛЕ

Војводина–Спартак 2:0 (1:0)

НОВИ САД: ФЦ „Вујадин Бошков”, судија: М. Димоски (Нови Сад), стрелац: Пеличић у 27. и 32. минуту.

ВОЈВОДИНА: Стефановић, Продановић, Малобабић, Илић, Васић, Влајков, Утраковић, Вукобратовић, Поповић, Нинковић, Пеличић. Играли су још: Фајфер, Јовановић, Ковачевић, Бошкан, Трновчић, Бобош, Лазић, Пејовић.

СПАРТАК: Агић, Кројторивић, Фејеш, Капетановић, Ђорђевић, Буљовчић, Ћурчић, Грбић, Десница, Николић, Милић. Играли су још: Дулић, Рађеновић, Мачковић, Вакић, Мићуновић, Јаковић, Ловрић, Велицки, Мандић.

У финалу је заслужено тријумфопвала екипа Војводине. До водећег гола Новосађана игра се одвијала на средини терена уз неколико полуприлика на обе стране. Три минута пре одласка на одмор Марко Пеличић је лобовао голмана Агића за вођство. Исти играч је у наставку побегао чуварима и прецизним ударцем савладао Агића, што је био и коначан резултат, јер су домаћи до краја и поред неколико неизскоришћених прилика задржали капитал и заслужено пригрлили пехар најбоље екипе на турниру, чиме су поновили успех из претходне године..

УТАКМИЦА ЗА ТРЕЋЕ МЕСТО

ТСЦ–ОФК Бачка 2:2 (1:1) пеналима 4:5

НОВИ САД: ФЦ „Вујадин Бошков”, судија: Немања Кампић (Нови Сад), стрелци: Чанад у 10. и Коња у 55. за ТСЦ, а Војводић у 22. и Парошки у 36. минуту за Бачку. Стрелци из пенала: Стојков, Коња, Сувајчевић, Јеремић (ТСЦ), Накичевић, Пушкар, Радун, Рађеновић, Ћосић (Бачка).

ТСЦ: Симић, Ерерг, Калуђеровић, Трајковић, Нађхеђеши, Калапати, Јурак, Шандор, Сабо, Ерег, Божик. Играли су још: Васин, Шорак, Стојков, Коња, Мештер, Сувајчевић, Јеремић.

БАЧКА: Обрадов, Гламочак, Лакичевић, Пушкар, Радун, Добранић, Бобак, Рађеновић, Суџум, Војводић, Парошки. Играли су још: Дробац, Кесић, Грбић, Ћосић, Вукић, Докић, Кишутцаји.

У утакмици за треће место екипе из Бачке Тополе и Бачке Паланке  водиле су велику борбу, да би о победнику одлучивали пенали.. Чинило се да ће након пете серије екипа ТСЦ-а да освоји треће место, јер је у првој серији Парошки промашио гол. Међутим, голман Вук Обрадовић успео је да у петој серији заустави ударац  Шорака, па се приступило извођењу по једног једанаестерца.Голман Обрадовић у шестој серији зауставио је још један ударац , па су Бачкопаланчани заузели треће место.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести