Месаровић кобан по Краљевчане

Кабел - Слога 2:0 (0:0)
е
Фото: Ј. Грлић

Искупили су се фудбалери Кабела за пораз на премијери у Лесковцу. Од самог почетка утакмице кренули су агресивно, а у 6. минуту Којичић је замало био непрецизан. После ударца из угла Зорана Караћа, могло је да се догоди да Ивановић постигне аутогол. Захватио је неспретно лопту, погодио саиграча, потом и стативу, да би на њу натрчао  Радочај, али је успео да избори само корнер. Покушали су и ударцима с дистанце Секулић и Новаковић, међутим, голман Андријанић био је на висини задатка. И поред теренске иницијативе домаћина, на одмор се отишло без голова.

И наставак је донео доминацију Кабела, пробудио се брзоноги Радочај и већ из првог напада, управо после његовог центаршута, Месаровић је био кратак да убаци лопту у мрежу. Ипак, убрзо су стигли црвено-црни до заслуженог вођства. Поново је Радочај био неухватљив за одбрану гостију, а овог пута Месаровић је био на правом месту да лопту убаци у мрежу.

Први пут су Краљевчани запретили након корнера Жерађанина, када је шутирао Гочанин, а Владан Елесин зауставио тај ударац. Расположени Радочај припремио је шансу Кочовићу чији ударац је одбрана ривала успела да изблокира. И Зоран Караћ уносио је пометњу међу играче Слоге, припремио је шансу Обадовићу, а овај је био замало непрецизан. Неколико минута касније, Караћ се поиграо с одбраном, пребацио је штопера гостију, захватио лопту, али је Андријанић успео да спречи најгоре.

Успели су ученици тренера Васиљевића да обезбеде победу када је Караћ је несебично додао лопту Месаровић, а овај прецизним ударцем погодио сам угао. У надокнади времена истакао се смелом интервенцијом још једном Владан Елесин, истрчао је и спречио Амоса да постигне почасни гол.

НОВИ САД: Игралиште Кабела, без гледалаца, судија: Матић (Лозница). Стрелац: Месаровић у 49. и 79. минуту. Жути картони: Новаковић (Кабел), а Ивановић и Ђокић (Слога).

КАБЕЛ: Елесин 7,5, Јеличић 7 (Месаровић 8,5), Секулић 7,5, Петровић 7, Кочовић 7, Караћ 8, Којичић 7,5, Радочај 8 (Милић), Богдановић 7 (Обадовић 7), Бечелић - (Новаковић 7), Бихорац 7,5.

СЛОГА: Андријанић 7, Илић 6,5, Тодорић 6,5 (Амос), Шарац 7, Андрић 6,5, Гојковић 6,5, Златковић 6, Гочанин 7, Ивановић 6 (Петковић 6,5), Жерађанин 6,5, Мрђа 6 (Ђокић 6).

М. Поповић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести