Мијат Гаћиновић: Очекивао сам позив Крстајића на СП

Српски фудбалер Мијат Гаћиновић изјавио је да није очекивао да ће селектор репрезентације Младен Крстајић да га изостави са списка за Мундијал и да од њега није добио објашњење зашто не иде у Русију.
Mijat Gacinovic/Tanjug
Фото: Tanjug/agencije/Mijat Gacinovic

Гаћиновић је пред коначан списак од 23 путника, заједно са Немањом Максимовићем и тада повређеним Матијом Настасићем, "прецртан" за Светско првенство (Прочитајте АНАЛИЗА: Мијат Гаћиновић није за Светско првенство?!).

"Нисам очекивао да ћу бити изостављен, сви су мислили да ћу бити у Русији. Често сам играо у квалификацијама, био добар и мислим да сам заслужио да одем на Светском првенство. Ипак, одлучено је другачије и ја ту не могу ништа", рекао је Гаћиновић за немачки Франкфуртер.

Везни фудбалер Ајнтрахта из Франкфурта, који је добио позив за утакмице са Литванијом и Румунијом, али морао да их откаже због повреде, истиче да му Крстајић није објаснио зашто није отишао у Русију.

"Нико није разговарао самном од тренера, добили смо информације од менаџера репрезентације, али не и од Крстајића".

Гаћиновић је истакао да је одмор током лета на прави начин искористио.

"Никада нисам имао толико дугу паузу у морам да кажем да ми је пријала. Тренирао сам у складу са програмом из клуба, а било ми је и важно да од почетка будем на припремама због новог тренера. Некада сам долазио у тим касније и никада не бих могао у потпуности да се укључим у припрему. Сада је било другачије. То можда не можете да схватите на почетку сезоне, али током сезоне сигурно", закључио је он.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести