Милан Косановић промовисан у спортског директора ФК Војводина

Фудбалски клуб Војводина званично има спортског директора.
А. Предојевић/Милан Косановић и Драгољуб Самарџић
Фото: А. Предојевић/Милан Косановић и Драгољуб Самарџић

На ову функцију промовисан је Милан Косановић, који је оставио дубок траг у клубу  због рада у омладинској школи, из које су, под његовим вођством, изашли асови попут Сергеја Милинковић-Савића, Мирка Иванића, Мијата Гаћиновића, Марка Полетановића, Немање Радоје... С омладинцима Воше два пута је освајао титулу првака Србије, што га је препоручило да постане сарадник селектора Вељка Пауновића у У-20 репрезентацији, која је 2015. године на Новом Зеланду освојила титулу шампиона света. Потом је радио као помоћник Владана Милојевића у Црвеној звезди и Ал Ахлију, из којег се вратио и преузео одговорну функцију у Војводини.

- Велико нам је задовољство што смо у Милану Косановићу пронашли решење за место спортског директора - рекао је на промоцији председник клуба Драгољуб Самарџић. - Мало смо каснили с том одлуком, јер смо желели да дефинишемо нашу нову политику, да видимо који су нам будући циљеви и да на основу тога нађемо човека који ће моћи и умети све то да преточи у дело. Верујемо да смо га дочекали и да ће Косановић умети наше захтеве да испрати, као и укупно добар амбијент и резултате, а да, истовремено, испрати и рад наше Академије фудбала.  Желимо да поновимо добре резултате из 2020. године и да истворемено промовишемо младе играче, јер нам они значе живот.  Милан Косановић није крио задовољство због новог ангажмана у клубу у којем је радом већ оставио дубок траг.

- Седам година радио сам у Војводини и за то време два пута био првак државе с омладинском екипом, а петорица од играча који су у томе учествовали били су чланови националног тима Србије на Светском првенству на Новом Зеланду - подсетио је Косановић. - Војводина је традиционално позната по раду с младима и задовољство ми је што ћу, наравно у сарадњи са шефом стручног штаба Ненадом Лалатовићем, имати прилику да утичем на њихову афирмацију и сениорској екипи. Убеђен сам да ће наша сарадња бити на високом нивоу, а то ће утицати и на унапређење будућег рада омладинске школе.  Косановићев најјачи адут је рад и само рад.


Следе разговори с Лалатовићем

Пред крај прошле године, у медијима се појавила и вест да је бањалучки Борац заинтересован за  Ненада Лалатовића.

- Лалатовић с Војводином има уговор до краја маја ове године и с њим ћемо ускоро да обавимо разговоре о наставку сарадње. Желимо да чујемо какви су његови планови у наставку каријере, али је сигурно да нам је он прва опција и за будуће време – казао је Косановић.

Обострано поверење

- Уговор са новим спортским директором потписали сма на две и по, плус једну годину, што најбоље сведочи о великом међусобном поверењу и очекујем да ће донети и жељене резултате – казао је Самарџић.


- Спортски директор у клубу мора да постоји, јер он  спроводи политику коју је зацртало руководство. Пуне 23 године сам у фудбалу и знам да о нечијем учинку најбоље говоре његова дела. Лако је причати, али треба радити и само радити и свакодневно се доказивати.

Прелазни рок је у току и у клубу имају жеље и планове.

- У договору с тренером Лалатовићем, направили смо план за прелазни рок, који ће, наравно, да зависи од евентуалних одлазака. Када говоримо о оном што би нам у тиму било потребно, то је свакако централни нападач, како би Мркаић добио конкуренцију на тој позицији и, наравно, уколико се укаже прилика за то потражићемо фудбалера с израженим брзинским карактеристикама. Што се понуда за Синишу Саничанина тиче, оне постоје, јер је репрезентативац БиХ током последње две године играо веома добро и заслужио је пажњу. Настојаћемо да усагласимо ставове клуба и жеље играча и видећемо како ће се та ситуација развијати.

Као човек који је већину свог ангажмана у фудбалу базирао на раду с младима, Милан Косановић је и овог пута у томе био изричит.

- Фудбалско тржиште тражи млађе фудбалере и потрудићемо се да у будућности том захтеву одговоримо на најбољи могући начин. Већ су у нашем првом тиму стандардни Деветак, Топић и Зукић, а на добром су путу да то остваре и још млађи Кабић, Новевски и Несторовић. У томе ће нам бити веома важна подршка медија, јер само таквим, заједничким деловањем успећемо да урадимо добре ствари и за те младиће и за Војводину - поручио је Косановић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести