Милан одао пошту свом великом навијачу Кобију Брајанту

Фудбалски клуб Милан и његови навијачи одали су пошту трагично погинулом бившем кошаркашу Кобију Брајанту пре и током утакмице италијанског купа с Торином на стадиону Сан сиро.
s
Фото: Youtube Printscreen

Брајант, који је живео у Италији између шесте и 13. године, био је велики навијач Милана.

Пет пута шампион НБА са Лос Анђелес Лејкерсима и 18 пута учесник Ол стар утакмица, погинуо је у недељу са својом ћерком Ђијаном (13) у хеликоптерској несредхи у Калифорнији.

Како преноси АП, док су се играчи Милана и Торина загревали, на билбордима су били истакнуте речи "Легенда никада не умире" и "УвекКоби", као и његове слике, јављају Радио телевизија Србије и Танјуг

Непосредно пред утакмицу, на стадиону је угашено светло, званични спикер је одао пошту Брајанту, а навијачи су аплаудирали и подигли у вис мобилне телефоне са светлом, док је пуштена песма групе "Квин" "Ху вонтс то лив форевер".

Неки навијачи су носили дресове Лејкерса са Брајнтовим именом на леђима.

Играчи оба тима носили су на руци црни флор, а у 24. минуту навијачи око стадиона одали су пошту Брајанту, који је носио дрес с бројем 24, и подигли транспарент "Почивајте миру, Коби и Ђијана, заувек заједно".

Милан је раније објавио један интервју с Брајантом направљен пре неколико година када је посетио клуб.

"Гледање Руда Гулита, Франка Рајкарда, Марка Ван Басете и Паола Малдинија био је за мене сан. То је био мој омиљени тим. У Лос Анђелесу у мом претинцу у свлачионици држао сам дрес и шал и сваки дан их гледао", рекао је Брајант на италијанском.

Милан је у продужетку победио Ториноса 4:2.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести