МИЉАН ВУКАДИНОВИЋ, НОВИ ФУДБАЛЕР ВОЈВОДИНЕ Једва чекам да почнемо да радимо

НОВИ САД: У смирај 2019. године нови члан ФК Војводина постао је досадашњи нападач Напретка Миљан Вукадиновић (27).
1
Фото: Youtube Printscreen

Иако је у дресу Крушевљана одиграо релативно мали број утакмица, запао је за оку Ненаду Лалатовићу, шефу стручног штаба црвено-белих, који је изразио велику жељу да левокрилни фудбалер већ ове зиме дође у Нови Сад и освежи редове тима који жели да се квалификује у Лигу Европе. Договори између Вукадиновића, Напретка и Војводине успешно су приведени крају и Миљан је, три дана после 27. рођендана, потписао уговор на две и по године с новосадским суперлигашем.

- Изузетно сам задовољан што сам постао фудбалер Војводине и прелазак у Нови Сад доживљавам као свој нови почетак - рекао је  Вукадиновић. - Имао сам пех у Крушевцу, јер сам морао да оперишем колено и пропустио сам добар део јесење полусезоне, али, хвала Богу, успео сам да у њеном другом делу покажем део онога што умем и то је уродило плодом. Сада се налазим пред новим делом каријере и, убеђен сам, једне предивне приче. Имам осећај да сам направио праву ствар и преостаје ми да се потпуно посветим оном што свима нама следи.

Колико познајете будуће саиграче и екипу новосадских црвено-белих?

- Искрен да будем, лично не познајем ни једног играча Војводине. Знамо се, додуше, са терена, а сада ћу имати прилику да боље упознам момке и сам клуб, за који знам да је, уз Црвену звезду и Партизан, највећи у Србији. Имам своју породицу, ћеркицу од четири и по године, а супруга и ја у мају очекујемо и друго дете, па може да се каже да сам мало другачији, човек који је посвећен фамилији и фудбалу. За Војводину сам чуо само лепе приче и једва чекам да се уверим у то да у њеној свлачионици влада сјајна, права продична атмосфера и да је тренер Лалатовић одличан стручњак.

Каријеру сте дуго градили у чешким клубовима?

- Веома рано сам отишао за старијим братом Вукадином у ту земљу. Он је и данас тамо, играч је Карвине, члана елитне чешке лиге, па сам га пратио док сам био на фудбалским почецима. Играо сам у МАС Таборском, Младој Болеслав и Славији из Прага и сам се борио за своје место, а тек 2018. године вратио сам се у Србију и обукао дрес Земуна. У Чешкој сам, са Младом Болеслав, освојио национални куп и био бих пресрећан када бих исти трофеј успео да освојим и сада, с Војводином. Многи су склони размишљању да сам погрешио када сам се вратио у нашу земљу, јер сам имао могућност да у чешком фудбалу наставим да изграђујем властити фудбалски пут... Међутим, верујем да сам, после боравака у Земуну и Напретку, направио праву ствар доласком у Нови Сад, да ће ми овде бити још лепше и да ћу направити нови искорак у каријери.

Верујете ли у остварење плана Војводине да се избори за учешће у Лиги Европе?

- Пратио сам јесенас игре и резултате мог новог тима и знам да је он заслужио да буде трећи, мада мислим да је могао да дође и до другог места. Свеједно, само два бода деле нас од другопласираног Партизана, знам да имамо тим који то може да избори, а радујем се и чињеници да смо у игри и за освајање Купа Србије. Од данас почињу припреме за пролећни део првенства, лекарске прегледе и тестирања сам раније одрадио и потпуно спреман, изузетно мотивисан и с великим надањима чекам да почнемо с радом - нагласио је Миљан Вукадиновић, играч од којег у ФК Војводина очекују да покаже све оно што уме на терену и помогне екипи на путу ка реализацији европског циља.

        А. Предојевић

 

Играм обема ногама

Формацијски, Вукадиновић игра на месту левог крила. Међутим, како сам тврди, није му страно ни то да се нађе уз десну аут-линију.

- У игри се служим и левом и десном ногом, тако да могу да испуним задатке на обема странама - јасан је био Миљан. - Најважније ће наравно бити то да сви ми у Војводини испуњавамо замисли тренера Лалатовића и чланова стручног штаба, јер ћемо у том случају бити на одличном путу да реализујемо све оно што смо замислили и што навијачи од нас захтевају и очекују. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести