Миљан Вукадиновић обележио последњу утакмицу Војводине у 2020. години

Онако како су желели и планирали, дакле, уздигнутих руку и с осмесима на лицима, фудбалери Војводине отишли су на зимски одмор.
Miljan Vukadinovic
Фото: Миљан Вукадиновић (90), фото: Ј. Грлић

У последњој утакмици ове јесени савладали су тим градског ривала Пролетера с 2:0, уписали 13. победу у полусезони, закључивши и обележивши 2020. годину као једну од најуспешнијих у новијој историји клуба. У дуелу с екипом са Слане баре, одличним тимом чијим бродом умешно кормилари млади стручњак Бранко Жигић, није црвено-белима било лако да стигну до славља, а на победнички пут крочили су од тренутка (од 46. минута) када је на терен ушао Миљан Вукадиновић, стрелац оба поготка.

- Био је то тријумф читаве наше екипе, подвући ћу још једном - праве, сложне породице, а ја сам само био само реализатор, што ме је избацило у први план - уз осмех је рекао Вукадиновић., којег је Суперлига прогласила за најбољег играча 19. кола. - Сви момци су уложили велики напор да се радујемо и на крају јесени и управо због тога заслужују све речи похвале. Линије екипе функционисале су одлично, одбрана је и пети пут заредом сачувала мрежу нетакнутом, а у нападу смо реализовали две од више прилика које смо створили. Било би непоштено не истаћи и чињеницу да је ривал такође стварао шансе, али није успео да их материјализује.


Време је за породицу

Миљан Вукадиновић слови за правог породичног човека, који настоји да сваки слободни тренутак посвети деци и супрузи.

- Нажалост, наш посао је такав да немам пуно времена да будем с њима, јер је обавеза пуно - казао је Миљан. - Сада смо на паузи, додуше краткој, али ћу да покушам да сваки тренутак посветим породици и да јој будем на располагању. Видећемо хоћемо ли отићи негде на планину, јер време је короне и не знам још увек шта нам је најпаметније да урадимо.


Код водећег гола у 51. минуту, сјајно је брзоногог Вукадиновића упослио Аранђел Стојковић, пасом практично са своје половине.

- Често смо Стојке и ја разговарали на тему тих додавања, јер знам да их он има у ногама и да је, заједно с капитеном Дринчићем, задужен за њих Рекао сам му да треба чешће да покушава да ме упосли на тај начин, а сада је то учинио маестрално и свака му част на томе. Све похвале је заслужио и мој цимер Миодраг Гемовић приликом асистенције код другог поготка, јер је лепо прошао по левој страни, упослио ме у правом тренутку и није ми било тешко да и ту лопту сместим у гол. Све је то сведочанство о заједничком учинку читавог колектива и имамо разлога да будемо задовољни, како победом, тако и учинком у читавој полусезони.

Још једном је Вукадиновић савладао голмана Петрића, али је у том 74. минуту, наш најбољи судија Срђан Јовановић погодак поништио.


Пријају ми похвале

На завршној конференцији за медије после градског дербија, тренери Бранко Жигић и Ненад Лалатовић нагласили су да је Вукадиновић један од најбољих бочних фудбалера у Суперлиги.

- Пријају ми такве похвале, јер сведоче о томе да добро радим и играм - искрен је Вукадиновић. - Волим када их добијам и на тренинзима, јер ми пуно значе на пољу додатног самопоуздања и просто ме носе ка томе да пружам још боље партије. А још када те похвале стигну од обојице тренера, заиста у мени рађају осећај великог задовољства.


- Не знам да ли је арбитар досудио моје играње руком, или је видео да је претходно Стефан Ђорђевић био у офсајду приликом пријема лопте, након којег ми је асистирао. То ми је остало нејасно, мада мислим да ми је рука била у природном положају... Имали смо после тога и доста спортске среће, пошто је резервни играч Пролетера Галић шутирао замало поред Вуклишевог гола.

Играчи и тренери, на челу са шефом стручног штаба Ненадом Лалатовићем, већ су отишли на зимску паузу. Она неће потрајати, јер већ за 3. јануар следеће године заказана је нова прозивка, а потом и почетак припрема.

- Иза нас остаје лепа и успешна година, у којој смо освојили трофеј у Купу Србије и треће место у првенству, самим тим обезбедивши излазак у Европу. И ове јесени смо остварили веома добре резултате, чврсто држимо треће место с два бода иза другопласираног Партизана, али и седам више од најближег пратиоца, екипе Чукаричког. Створили смо себи лепу позицију да се поново изборимо за учешће у европској конкуренцији и волео бих да останемо у истој постави и на пролеће, уз још два освежења у тиму. Надам се да ће то и да се догоди, па да наставимо у истом стилу. Уз европске амбиције, нисмо заборавили ни на одбрану Купа и ушли смо у завршницу тог такмичења, иако смо свесни да је у спорту најтеже бранити оно што сте у ранијем периоду стекли - подвукао је Миљан Вукадиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести