Миљан Вукадиновић пресрећан због првенца на Карађорђу

И званично најлепши гол у 23. колу фудбалске Суперлиге виђен је у Новом Саду, на утакмици Војводина - Раднички Ниш (3:0).
д
Фото: Ј. Грлић

У 69. минуту Миљан Вукадиновић лепо је на левом крилу примио лопту, којом га је упослио Петар Бојић, повукао је у средину, а онда, с неких 18 метара, упутио милиметарски прецизан ударац ка левом горњем углу гола ривала.Лопта је “скинула паучину” с места где се спајају пречка и статива, чиме је Војводина повисила вођство на 2:0 и, показало се, завршила посао у дербију. За ову мајсторију Вукадиновић је проглашен творцем најгола кола, а приметно је било да му је он пуно значио по начину на који му се обрадовао, пошто је то био његов први погодак у једном званичном сусрету у дресу Војводине.

- Гол је код мене изазвао посебне емоције, јер је био први у дресу Воше, па још такав, па још на “Карађорђу”... - рекао је Вукадиновић. - Немам друге речи осим да сам пресрећан, али бих подвукао чињеницу да екипа заслужује похвале за оно што је у дербију приказала. Све нас је послужило у том сусрету, Мркаић  је постигао два прва гола у новој средини, сви смо допринели тријумфу. Били смо доминантни на терену и, без жеље да било кога увредим, могли смо још неки пут да савладамо голмана из Ниша. Наравно, радује ме и то што је управо Мркаић проглашен за најбољег играча кола и када се све то посматрам једним погледом јасно је да имамо изузетно добру, складну и квалитетну екипу.


ТВ пренос

Утакмица 24. кола између Вождовца и Војводине игра се у недељу, 1. марта, на крову Тржног центра Стадион у Београду. Реч је о сусрету који је међу интересантнијим у овој рунди, па ће гледаоци широм Србије моћи да га виде у ТВ преносу. Почетак дуела је у 14 часова, а преноси га ТВ Арена спорт на свом првом каналу.


У недељу Новосађане очекује ни мало наивно гостовање Вождовцу.

- Коментарисали смо међу собом супарника и приметили да је Вождовац у дуелу с Чукаричким одмарао неке стандардне првотимце. Нема сумње да ће желети да против нас пружи најбољу партију овог пролећа и оствари позитиван резултат, али ми смо пуни самопоуздања и вере у оно што можемо да прикажемо. Изузетно респектујемо београдски састав, али сам сигуран да смо кадри да пружимо добру партију и у Нови Сад се вратимо са три бода, који би нам пуно значили у наставку трке за европску визу - поручио је Вукадиновић.

За сусрет с Вождовцем тренер Војводине Ненад Лалатовић моћи ће да рачуна на све фудбалере, изузев још увек повређеног Михајла Нешковића.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести