Миле Свилар: Уживао сам, а код шута Матића нисам имао среће

МАНЧЕСТЕР: Млади голман Бенфике Миле Свилар каже да је уживао у мечу против Манчестер Јунајтеда на Олд Трафорду, где је одбранио пенал Ентонију Марсијалу, иако је касније несрећно примио гол после шута Немање Матића.
Mile Svilar/EPA
Фото: EPA/NIGEL RODDIS

Свилар је на Олд Трафорду са 18 година и 65 дана постао најмлађи голман у Лиги шампиона који је одбранио једанаестерац, само две недеље након што је баш против Јунајтеда био најмлађи који је стао између статива у елитном такмичењу.

"Осећања су ми помешана, наравно да сам јако емотивно доживео одбрањени пенал. Код шута Матића мислим да ништа нисам могао, али сам дао аутогол. Све је до среће", рекао је Свилар за сајт УЕФА.

Свилар, који би ускоро требало да дебитује за А тим Србије, задовољан је личном и тимском представом против Јунајтеда.

"Баш сам уживао, трудио сам да тако буде целу утакмицу. Наступ на оваквом нивоу у мојим годинама је нешто невероватно. Штета је што нисмо остварили бољи резултат у Манчестеру, играли смо добро, створили много шанси, али је Де Хеа био сјајан", казао је син Ратка Свилара, бившег голмана Војводине и репрезентације Југославије.

Бенфика је доживела четврти пораз у Лиги шампиона и практично се опростила од останка у Европи, јер два кола пре краја има шест бодова мање од Базела и московског ЦСКА, а 12 од Манчестер Јунајтеда у А групи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести