Миленковић: Рецепт из Подгорице; Максимовић: Без опуштања

СТАРА ПАЗОВА: Српски фудбалски репрезентативац Никола Миленковић каже да је рецепт за победу над Црном Гором и потврда првог места у групи Лиге нација да се понови игра из Подгорице.
Milenkovic Nikola/FSS
Фото: Milenkovic Nikola/FSS

Србија је прошлог месеца у главном граду Црне Горе победила 2:0.

"Тамо смо били на високом нивоу у више аспеката. Не сме да буде опуштања, два тријумфа су императив и наша публика нас на то обавезује. Надам се да ће исход бити као и Подгорици.. Сјајно је играти пред нашим навијачима, дају нам ветар у леђа и са њима је све лакше", рекао је Миленковић новинарима у Кући фудбала у Старој Пазови.

Дефанзивац Фиорентине наглашава да не сме да буде опуштања без обзира на бројне повреде Црногораца, међу којима је и најбољи играч Стеван Јоветић.

"Одсуство Јоветића не сме да нас опусти, имају играче који могу да одиграју на високом нивоу. Стеван је врхунски фудбалер, али уверен сам да ће изаћи у јаком саставу", додаје Миленковић, који је испод ока зарадио 10 копчи након ударца Стефана Ел Шаравија у мечу Фиорентине и Роме.

Миленковић истиче и да Литванија мора да се дочека са респектом.

"Утакмице пред нама нису нимало лаке, али играмо код куће и максимално сконцентрисани смо да остваримо циљ, прво место у групи. Даћемо све од себе да са две победе обрадујемо наш народ", поручио је Миленковић, који ће против Црне Горе одиграти 10. утакмицу за репрезентацију, али прву у Београду.

Његов саиграч из репрезентације Немања Максимовић наводи да је дуел са Црном Гором најбитнији до сада.

"Чека нас вероватно највазнија утакмица у овом циклусу, имамо шансу да победимо Црну Гору и покажемо и њима да смо најквалитетнија екипа у групи", каже везиста Хетафеа.

Максимовић идентично као Миленковић гледа на проблеме Црногораца.

"Знамо да имају проблема са повредама, али ко год да се наде на терену има квалитет. Морамо максимални озбиљно да их схватимо".

На пласман на Европско првенство, који Србија чека већ 18 година, гледа са великим оптимизмом.

"Желимо преко Лиге нација да будемо први, свакако имамо прилику да одемо на ЕП и преко квалификација. Зна се наш циљ и верујем да ћемо га остварити", закључио је Максимовић.

Србија у суботу чека Црну Гору од 15 сати на стадиону "Рајко Митић", а три дана касније Литванију на стадиону Партизана од 20.45.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести