Милијаш и Илић верују да Србија сигурно иде на Мундијал

Некадашњи српски фудбалски репрезентативци Ненад Милијаш и Саша Илић, обојица учесници Мундијала, уверени су да ће наследници у дресу са државним грбом изборити пласман на Светско првенство у Русији.
Milijas i Ilic,
Фото: Dnevnik.rs

"На пола пута до Русије смо у одличној позицији, сада нам следи меч против Велса, на неки начин сличан оном против Аустрије у квалификацијама за Јужну Африку када сам ја играо, такође је термин био јун, с тим да је овај Велс сигурно квалитетнији", рекао је Милијаш Танјугу на промоцији првог "Хеинекен" и Sony PS4 турнира у "Pro Evolution Socheru". 

Искусни везиста Црвене звезде који је играо 2010. године у Јужној Африци сматра да је најважније да екипа иде од утакмице до утакмице.

"Квалификације су дугачке, мора да се иде корак по корак, али јако је важно да екипа има добру атмосферу, а потребно је и мало среће. Квалитет је такође ту, сви предуслови да се оде у Русију и уверен сам да ћемо успети", истакао је Милијаш, који је за Србију одиграо 25 утакмица и постигао четири гола.

Легендарни капитен Партизана Саша Илић учествовао је на Мундијалу у Немачкој 2006. године, постигао и погодак против Обале Слоноваче, такође је уверен да ће Србији бити међу 32 најбоље селекције у Русији.

"На пола смо пута, добро гурамо, имамо одличан тим, који по квалитету заслужује место на Мундијалу, а екипа је добро вођена од стране селектора Муслина", сматра Илић.

Према његовим речима, предстојећи дуел против Велса изузетно је важан.

"Свака следећа је најважнија, али оно што је најважније јесте да све зависи од нас", уверен је Илић, који је за државни тим одиграо 37 утакмица и баш као и Милијаш постигао четири гола.

Србија на половини квалификација води у Д групи са 11 бодова колико има и другопласирана Република Ирска, док Велс и Аустрија имају по седам.

У наредном колу 11 јуна Србија дочекује Велс.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести