Милијаш: Победа у дербију, па да видим да ли ми је последњи

БЕОГРАД: Капитен фудбалера Црвене звезде Ненад Милијаш, пред можда последњи вечити дерби у каријери, изјавио је да би победа над Партизаном решила шампионску трку и вратила трофеј на Маракану.
milijas pripreme, fk crvena zvezda
Фото: Nenad Milijaš, foto: crvenazvezdafk.com

После 30. кола Суперлиге Звезда у плеј-оф улази са шест бодова више од највећег ривала и актуелног шампиона.

"Победа над Земуном (3:1) нам много значи, завршен је регуларни део првенства и од меча са Партизаном почињу финала. Вечити дерби чекамо у добром расположењу. Одлична је разлика од шест бодова, али знамо шта је било прошле године. Ништа није готово, има много да се игра", рекао је Милијаш Танјугу.

На питање да ли тријумф над Партизаном значи и титулу, Милијаш одговара да би разлика од девет поена била недостижна.

"Може да се каже да би у том случају титула била наша, али после дербија има још шест мечева. Играмо са тимовима из врха и неће бити лако јер се свако бори за излазак у Европу. Када теоретски будемо прваци прославићемо титулу".

Искусни везиста, који крајем месеца прославља 35. рођендан, још није одлучио да ли ће и наредне сезоне играти фудбал, па би дуел на Рајку Митићу могао да буде последњи вечити дерби за њега.

"Не знам да ли ми је последњи дерби. Нисам још начисто, видећу у разговору са људима из клуба. Волео бих да победимо да бих могао мирно да донесем одлуку", насмејао се бивши српски репрезентативац.

Ипак, викенд пре вечитог дербија су ускршњи празници и Милијаш признаје да сада сви играчи желе да се томе посвете.

"Не размишљамо сада о дербију, више о Усрксу и како да га проведемо са породицама. После тога фокус ће бити на Партизану", закључио је Милијаш.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу 14. априла од 18.30 на стадиону Рајко Митић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести