Милинковић-Савић: У Торино због наших

ТОРИНО: Голман младе репрезентације Србије Вања Милинковић-Савић рекао је да је изабрао прелазак у Торино због тренера Синише Михајловића, али и српских фудбалера Адема Љајића и Саше Лукића како би се лакше прилагодио на италијански фудбал.
vanja milinkovic savic FBakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Милинковић-Савић од лета званично ће постати голман "бикова" према договору са пољском Лехијом, али се већ сада прикључио новом тиму да тренира и да се што пре навикне на нову средину.

"Добио сам неколико понуда, али сам изабрао Торино због Михајловића, као и Љајића и Лукића, говоримо истим језиком и биће ми то од велике користи. Редовно пратим Серију А и приметио сам да се многе утакмице одлучују у последњим минутима. Мислим да је то добро, не желим да умрем од досаде на голу, волим притисак јер одржава концентрацију", рекао је Милинковић-Савић за италијански Тутоспорт.

Српски голман пројектован је као наследник Џоа Харта, коме на крају сезоне истиче позајмица из Манчестер Ситија.

"Харт је ове сезоне у Торину показао свој таленат, навијачи су се навикли на његове одличне партије, а онда би ја требало да будем његов наследник. Спреман сам да урадим све, не бојим се ничег".

Вања Милинковић-Савић открио је да му је идол из детињства био бивши голман Јувентуса, Милана и Торина Кристијан Абијати.

"Можда је некоме чудно, али ја сам му се дивио", закључио је брат Сергеја Милинковић-Савића, коме ће бити противник наредне сезоне у дуелу Лација и Торина.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести