Милојевић: Имам "слатке муке", дерби доноси само три бода 

Тачку на више него успешну сезону Звезда ће ставити у 156. вечитом дербију.
Vladan Milojevic
Фото: FoNet

Одлазе црвено- бели са значајаном бодовном залихом у Хумску, плус девет, што свакако може да буде битан детаљ у психолошкој припреми меча. Наравно, тријумф би био шлаг на торти, уз то би шансе за повратак титуле на Маракани биле још изгледније.Традиционално и фудбалери и тренери радују се утакмици са највећим ривалом.

„За утакмице са кимшијама се живи и увек су више од игре. Али, искрено, ми се спремамо као и за сваку другу утакмицу. Наместило се да овај дерби буде на крају полусезоне, што га чини још занимљивијим. Мало је више него обична утакмица, а опет доноси три бода, ништа више од тога. О томе шта смо урадили у сезони можемо да причамо после утакмице“, рекао је тренер Владан Милојевић.

Због бодовног заостатка такмичарски притисак биће пребачен на плећа домаћина, Партизан.

„Не бавим се Партизаном, али немојте бити убеђени да смо ми растерећени. Нисмо уопште и не видим из ког разлога бисмо били растерећени. Играмо као да је бодовни егал, као да тек почиње првенство. То је једна сасвим другачија утакмица. Ако будемо правили калкулације, то није добро. Нећу да размишљам о томе и нећу да и играчи размишљају о томе.“

Није желео тренер да се бави дубљом анализом риавала, тактичких замисли које могу да донесу превагу.


Демократија

Центарфор Партизана Огњен Ожеговић најавио је да ће бити посебно мотивисан да у дербију постигне гол, што је и један од начина да стекне наклоност црно-белих навијача који га нису прихватили на прави начин..

„Да ли мислите да на мене утиче све што неко изјави у медијима? Ово је демократска земља, свако има право да говори шта жели“, казао је Милојевић.


„Имамо још неких детаља око тактике да осмислимо, али не могу ништа више од тога да кажем. Познајемо се добро, то није спорно. Што се тиче домаћег и гостујућег терена, понекад разлике или предносто и нема, посебно у савременом фудбалу где се те границе бришу.“

У протеклом дербију није било доброг фудбала (0:0), али се сада љубитељи фудбала надају лепшој представи са европским духом, јер оба тима ће наставити битке у Лиги Европе.

„Ако погледате статистички по Европи, јако је мало великих дербија који су лепи и атрактивни.“

Највероватније да ће Звездин састав бити налик оним из европских утакмица. Остаје дилеме око статуса ровитог Стојковића, док су сви остали у погону.


Боаћи

Након жреба за нокаут фазу ЛЕ директор Црвене звезде Звездан Терзић најавио је да ће Ричмонд Боаћи током зиме напустити Маракану.

„Ја сам супер са Боаћијем, мени ништа није најавио“, рекао је тренер.


„Не мора да значи да је тим који изађе на терен најбољи. На слатким сам мукама око састављања тима. Играчи који не буду у првој постави знају да то није због тога што су мање квалитетни од других“, појаснио је Милојевић.

Дакле, чини се да ће прилику добити постава која је против Келна изборила европско пролеће: Борјан, Стојковић (Гобељић), Родић, Савић, Ле Талек, Доналд, Крстичић, Јовичић, Канга, Срнић и Боаћи.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде игра се у среду од 18 сати на стадиону у Хумској.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести