Милојевић: Не оптерећује нас криза Тотенхема, Милуновић: На Кејна као против Левандовског

ЛОНДОН: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да га не оптерећују проблеми и форма Тотенхема и подсетио да је лондонски тим велики фаворит у утакмици два тима у Лиги шампиона.
milojevic, tanjug ap
Фото: Tanjug (Tess Derry/PA via AP)

"Поносан сам што сам тренер Звезде у овом тренутку. Бајерн и Тотенхем су две екипе који су фаворити када говоримо о структури клуба и одакле долазе. Ми ћемо да се спремамо као што смо се спремали као до сада. Опет ћу да се поновим, немамо чега да се плашимо. Покушаћемо да наметнемо нашу игру, видећемо да ли ће нам то противник дозволити", рекао је Милојевић на конференцији за медије у Лондону.

Он се осврнуо и на лошу форму вицепрвака Европе.

"Сваки клуб има периоде, дешава се, мислим да је превише бачен акценат на то. Тотенхем има јако добре играче, са фантастичним менаџером који ради сјајан посао. Покетино је један од најбољих на свету. Гледамо на Тотенхем као да је у најбољој форми, криза њихова нас не оптерећује. Имају проблеме, али не сме да се заборави да је један од најбољих тимова".

Енглески новинари подсетили су да два клуба спаја и бивши ас Црвене звезде и Тотенхема Горан Буњевчевић, који је прошле године преминуо.

"Добио сам посао у Звездиној академији захваљујући Горану Буњевчевићу. То сад први пут кажем пред бројним домаћим и иностраним новинарима. Он је дао зелено светло, познајем га као великог професионалца и звездаша. Дао је много тога српском фудбалу… То што се Тотенхем сетио Горана Буњевчевића показује да је то више од клуба“.

Милојевић није желео да потенцира изостанак повређеног Ричмонда Боаћија.

"Нисам из те филофозије, не фали ми ниједан играч. Против Олимпијакоса није било Павкова, сад нема Боаћија и не волим да прицам о играчима који нису ту. Имам поверење у све", закључио је Милојевић, констатујући и да осуђује расизам у тренутку када је погодио енглеске фудбалере у Софији.

Одбрамбени фудбалер Црвене звезде Немања Милуновић, пред дуеле са Харијем Кејном у Лиги шампиона, рекао је да ће на исти начин као против Роберта Левандовског покушати да га заустави у мечу у Лондону у Лиги шампиона.

Фото: Tanjug (Tess Derry/PA via AP)

"Ради се о једном од најбољих нападача света. Успели смо Левандовског у доброј мери да зауставимо, то је пут успеха. Надам се да ће 11 срчаних момака успети у том задатку", рекао је Милуновић на конференцији за новинаре у Лондону.

Он је додао да је предстојећи меч мач са две оштрице због форме Тотенхема.

"Очекујем велику борбу, добро смо се припремили. Знамо квалитет противника, не треба превише да га респектујемо. Тотенхему велико поштовање, али гледамо само себе".

Високи штопер подсетио је да је Тотенхем прошле сезоне играо финале Лиге шампиона.

"Не треба трошити речи о Тотенхему, не сме да се заборави да је играо финале ЛШ. Тренутна криза није реално стање и морамо да будемо максимално опрезни. Та имена су играла финале, али имају мане и тражићемо шансу", навео је репрезентативац Србије.

Утакмица између фудбалера Тотенхема и Црвене звезде игра се сутра од 21 сат.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести