Милојевић: Показали смо да знамо како се игра у Европи

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, након што је његов тим добио Бајерн, Тотенхем и Олимпијакос на жребу у Лиги шампиона, каже да је и прошле године показао да може да игра са најјачима.
Vladan Milojevic
Фото: FoNet

"На овом нивоу такмичења нема лаких противника. Тридесет два врхунска тима нашла су се ове године, као и сваке претходне. На жребу смо извукли групу за коју можемо рећи да није ни најлакша, а ни најтежа. Свакако су у питању јаки тимови, али показали смо већ да знамо да играмо утакмице у Европи и верујем да ћемо се носити са овим противницима", истакао је Милојевић за клупски сајт.

Он је додао да си црвено-бели важно искуство стекли у Европи претходне две сезоне.

"Ова генерација је кренула од Лиге Европе и дошла до Лиге шампиона. Сада смо опет у најјачем европском такмичењу и све оно што смо доживели до сада ће нам много значити. Прошле сезоне смо били у групи коју су сви називали" "група смрти“, али смо показали да можемо да освојимо бодове и да ником није лако са Црвеном звездом. Због тога верујем да ћемо и ове године на прави начин представити нашу клуб и земљу".

Милојевић је као велику снагу истакао навијаче и амбијент на стадиону "Рајко Митић".

"Наши навијачи су показали да су заиста 12. играч. Европски тимови који долазе на Маракану имали су прилику да осете каква је овде атмосфера. Никоме није лако да игра пред сјајним Делијама. Срећан сам што ће Србија и навијачи Црвене звезде уживати у три фантастичне фудбалске представе. Публика ће имати прилике да прати одмеравање снага са великим европским екипама, а верујем да ће посебна "посластица" за звездаше бити утакмица са братским Олимпијакосом", закључио је Милојевић.

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести