Партизан је у Лиги Европе, реми био довољан да се избаци Молде

Фудбалери Партизана су се пласирали у групну фазу Лиге Европе, након што су на гостовању у Норвешкој ремизирали 1:1 против Молдеа, што им је након победе 2:1 у Београду било сасвим довољно за велики успех.
1
Фото: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Утакмица није од оних које ћемо дуго памтити по лепој игри, поготово не Партизана, који је пропустио неколико добрих прилика у првом полувремену и тако довео своје навијаче до ивице очаја када је Молде у наставку први стигао до гола. Срећом, није након тога пуно било потребно Партизану да напокон савлада вечерас одличног голмана солидних Норвежана и тако доже до злата вредног ремија, који им отвара врата Европе.

Партизан се тако придружио Црвеној звезди, која је већ обезбедила фудбалску јесен у Европи пошто се квалификовала за групну фазу Лиге шампиона и данас добила своје противнике у групи. Жреб за Лигу Европе одржаће се сутра у 13 часова.

 

КРАЈ УТАКМИЦЕ

81' Молде губи лопту и Ожеговић одлично повлачи контру али су му дриблинзи били бољи од шута и норвешки голман лако брани његов ударац.

80' ГОЛ за Партизан!!! Црно бели су извели корнер са леве стране, а Милетић се нечуван искрао из петерца и са неких шест метара потпуно неометан закуцао лопту у мрежу Молдеа.

С обзиром на постигнут гол у Београду, ово је резултат који Молде води у Лигу Европе и сада је на Партизану да притисне из све снаге јер им је сада императив да постигну бар један погодак!

72' ГОЛ за Молде. Асано је играо руком, а досуђени слободан ударац са 19 метара искоса са десне стране извео је Ејкрем. Лопта је погодила Урошевића у живом зиду и променила правац, па стигла пред десну стативу, право на ногу Џејмса који је био неумољив.

69' Одмах након што је ушао у игру, израелски репрезентативац у Натхо је имао одличну прилику за Партизан али је шутирао право у до сада сјајног голмана Молдеа.

68' Солидна прилика за Партизан коју није искористио Урошевић. Након што му је Тошић лепо асистирао, пребацивши дугу лопту са десне на леву страну, Урошевић је натрчао и пуцао али само преко гола.

58' Нова добра прилика за Норвежане, Матис Боли је по десној страни сам истрчао испред Стојковића али је наш голман одлично интервенисао. Матис Боли је одмах након тог напада замењен и напустио је терен.

52' Изненадна стопостотна прилика за Молде након велике грешке Партизана. Сума је у покушају да лопту избаци из свог казненог простора успео савршено да асистира Ејкрему, који топовски шутира али само поред десне стативе Стојковићевог гола.

Норвежани су знатно агресивније и ангажованије започели друго полувреме и тренутно су они доминантнија екипа на терену...

Фото: EPA-EFE/Svein Ove Ekornesvag

ПОЛУВРЕМЕ

40` Остојић туче главом после корнера, али лопта одлази око два метра од десне стативе

30` Сума претрчао пола терана и шутирао из трка, али јако и преко гола

20` Партизан контролише игру, Молде без шанси

11` Нова шанса за црно-беле. Здјелар са ивице шеснаестерца шутира, након додавања Садика, али је голман Кранинкс поново сигуран

5` Сјајна шанса за Партизан. Тошић је јако шутирао са око 12 метара по средини гола, али је голман Молдеа обранио мрежу

 

САСТАВИ:

ПАРТИЗАН: Стојковић - Милетић, Остојић, С. Павловић, Урошевић - Шћекић, Здјелар - Тошић, Сума, Асано - Садик.

КЛУПА: Н. Стевановић, Вујачић, Брежанчић, Натхо, Лутовац, Ф. Стевановић и Ожеговић.

 

МОЛДЕ: Кранинкс - Харалдсеид, Габриелсен, Форен, Хауген - Аурснес, Хусаин - Боли, Волф Еикрем, Хестад - Џејмс.

ЛКУПА:  Ренмарк, Сјолстад, Мостром, Елингсен, Кнудтзон, Винго и Омоијуанфо.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести