Милошевић пред Молде: Звездин успех мотив више за нас

БЕОГРАД: Тренер фудблер Партизана Саво Милошевић, пред пут у Молде на реванш меч плеј-офа за пласаман у Лигу Европе, рекао је да његов тим иде да исправи грешке које направио у првој утакмици у Београду, без обзира на тријумф 2:1.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

"Идемо са великом амбцијом и жељом да поправимо оно што смо мало забрљали у Београду. Биће јако тешко, али није ни нормално да буде лако на овом нивоу такмичења. Биће неопходно да све време држимо концентрацију ако желимо да прођемо", рекао је Милошевић новинара на аеродрому.

Милошевић се захвалио челницима Суперлиге на одлагању првенственог меча против Радника из Сурдулице.

"Видели сте и на примеру Црвене звезде колико је битно што су имали времена да се освеже, што нису играли утакмицу за викенд и због тог одлагања сам захвалан челницима Суперлиге. Играчи су нам се опоравили, најважније је да смо комплетни", рекао је Милошевић.

Милошевић је упитан шта то црно-бели треба да ураде у Молдеу ако желе европску јесен.

"За мене је увек параметар како морамо да изгледамо на терену, да прикажемо тактичку дисциплину и трчање два полуфинала Купа Србије са Радницким и финале са Звездом из прошле сезоне. Много је велика важност утакмице, да одржимо 90 минута концентрацију да бисмо прошли даље. Мени највише значи што смо ми дали два гола Молдеу, то може да нам користи. Много је лакше анализирати ривала када једном одиграте меч против њега. Пред први меч је било неких изненадења, али тешко да це их бити за реванш“, рекао је он.

Милошевић је честитао Црвеној звезди пласман у групну фазу Лиге шампиона и истакао да њихов успех мотивише и Партизан.

"Све цеститке Црвеној звезди, прво због уласка у Лигу шампиона, а онда и због тога што је успела то да уради два пута заредом. Није мала ствар, нити је једноставно, поготово што је Звезда у обе сезоне играла од поцетка квалификација. Добра је то ствар за српски фудбал“, истакао је Милошевић и додао:

"Сигурно је да је Звездин успех мотив више за нас. То је онај здрави ривалитет о којем сам причао. Било би идеално за српски фудбал да и ми продемо даље, да имамо два клуба у групној фази у Европи“, закључио је Милошевић.

Фудбалери Партизана и Молдеа сутра од 19 сати играће реванш меч за пласман у Лигу Европе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести