Милојевић пред Јанг Бојс: Мирно спавајте, притисак нормалан

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић признао је да постоји велика тензија и притисак пред реванш против Јанг Бојса у Београду за Лигу шампиона, али да екипа мора да се избори са тим ако поново жели у ЛШ.
milojevic, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

"О важности меча не би требало посебно да причам... Противник је озбиљан и квалитетан. Респектујемо Јанг Бојс, а сада нас чека друго полувреме на нашем стадиону, који ће бити испуњен до последњег места. Постоји притисак, али спортисти смо и ако хоћемо да играмо на овом нивоу морамо да се носимо са тиме", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Милојевић истиче да се нада да сада екипа има више искуства у великим европским утакмицама.

"На мојим играчима је да буду фокусирани, тензија је нормална".

Милојевић никада није поражен на "Маракани" са црвено-белима за више од две године у квалификацијама, нити елиминисан у борби за групну фазу.

"Не бавим се том статистиком, не знам колики утицај има на то. Занима ме само сутрашња утакмица, ништа више", "закопчан" је по правилу тренер Звезде.

Не мисли и да је предност Црвене звезде што ће се играти на природној трави, за разлику од првог дуела у Берну (2:2) на вештачкој подлози.

"Да ли ће то имати утицај? Нисам сигуран, мислим да немамо предност са те стране".

Милојевић се још једном осврнуо колики значај на њега је имао Адолф Хитер, тренер који је поставио стазу успеха у Јанг Бојсу.

"Значајан човек у мојој каријери и пријатељ је Ади Хитер, отворио ми је правац филозофије. Волео бих да сви мирно спавамо, не видим зашто не би било тако и сада ако добро радимо. Хитер је узео титулу са Јанг Бојсом, ради одлично и са Ајнтрахтом... Поручио бих навијачцима, мирно спавајте", закључио је он.

Марин: Време је за мој гол, Звезда заслужује ЛШ

Капитен фудбалера Црвене звезде Марко Марин, пред реванш са Јанг Бојсом у Београду, каже да његов тим заслужује пласман у Лигу шампиона другу годину у низу и изразио је наду да ће голом "погурати" екипу ка елитном такмичењу.

"Као екипа смо спремни за утакмицу. Играмо пред нашим навијачима и то је велики плус. Засужујемо Лигу шампиона, свако од играча, од голмана Борјана и Поповића, па све до нападача Павкова и Крстовића. Имам карактер и квалитет, даћемо све од себе да испунимо жеље и доживимо исти осећај као прошле године", рекао је Марин на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Он је поручио да реми 2:2 из Берна не значи да ће Звезда бити дефанзивна на "Маракани".

"Резултат 2:2 је егал, не можемо да се бранимо на "Маракани", то нико од нас и не очекује. Још боље ћемо се спремити него у Берну".

Водећи асистент у екипи пропустио је у Швајцарској зицер, али сада верује да ће бити ефикаснији.

"Време је за мој гол, али најбитнији је за пролаз. Како год да буде, само да уђемо у Лигу шампиона".

Марин не очекује сличан меч као што је био први у Берну.

"Ниједна утакмица не може да буде идентична. Надамо се добром резултату и игри како бисмо обрадовали наше навијаце", оптимиста је бивши немачки репрезентативац.

Реванш меч плеј-офа за ЛШ Црвена звезда - Јанг Бојс игра се сутра на стадиону "Рајко Митић" са почетком у 21 сат.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести