Милорад Косановић дебитује на клупи Нишлија: Ово није Раднички из прошле сезоне

Искусни новосадски фудбалски стручњак Милорад Косановић дебитоваће на клупи Радничког из Ниша сутра на Чаиру у утакмици са Спартаком ЖК.
milorad kosanovic FICA5663
Фото: Милорад Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Раднички у ову утакмицуј улази као петопласирани тим, са десет бодова на свом конту, док је Спартак на осмој позицији са шест бодова. „Свака прва утакмица носи са собом неку посебност, а тако ће бити и сада”, почео је нови шеф стручног штаба Нишлија.

- Дебитујем против веома младе екипе из Субитице. Млад, перспективан и разигран састав је у досадашњем делу првенства показао да се на њега озбиљно мора рачунати у борби за горњи део табеле. Неће нам бити лако. На Чаиру сам три дана, радимо напорно и полако се упознајем са екипом. Не очекујте неке велике промене, јер је ово заиста кратак период да бих ја сада правио нека драстична тумбања у саставу, али иако нећемо много мењати мораћемо да покажемо неке назнаке пута којим треба да идемо - рекао је Косовановић.

Искусни тренер се осврнуо на играчки кадар и најавио могуће активности у прелазном року.

- У овом саставу нема много баланса и мораћемо пуно да радимо како бисмо га успоставили, па можда и да реагујемо на тржишту у финишу прелазног рока. Имамо доста сличних играча - четворицу добрих нападача, штопери су нам пођеднаког квалитета, имамо четворицу одличних крилних играча, тројицу офанзивних везних фудбалера истих карактеристика, али немамо задње везне, па је до сада ту позицију покривао један од штопера и то је проблем који мора под хитно да се реши.

Доказаном стручњаку је неопходно време да спроведе планирано.

- Да сам дошао само недељу дана раније, Остојић, Ндиаје и Костић били би са мном, али, нажалост, нисам. Сматрам да ћемо са једним или двојицом нових играча направити оно што желимо. Људи морају да схвате да ово није Раднички из прошле сезоне и да ћемо морати да уложимо много труда како бисмо поново дошли на тај ниво. Али и поред свега ми имамо озбиљан квалитет у неким деловима терена и то ћемо покушати да материјализујемо већ у дуелу са Суботичанима. Мислим да ћемо у наредних десетак дана доћи до тог неопходног баланса и онда ћемо моћи да причамо како да играмо и шта може да се очекује од Радничког – поручио је Косановић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести