Нови тренер Милорад Косановић: Раднички ће бити бољи у будућности

НИШ: Нови тренер фудбалера Радничког из Ниша Милорад Косановић, који је данас званично представљен на Чаиру, рекао је да се ће екипа у будућности бити бољи него што је сада.
1
Фото: Tanjug

"Позив Радничког затекао ме је на одмору. Ја сам знао да ћу после пет одиграних кола у нашој лиги имати неколико понуда, а испало је да сам добио најбољу могућу и веома ми је драго због тога. Мислим да је било само питање тренутка када цу доћи у Ниш", рекао је Косановић на промоцији.

Он је истакао да је тренерску каријеру могао да настави или у иностранству или у Радничком, јер у Србији други избор није ни имао.

"Кажу да не могу у Партизан, мада не знам зашто. У Звезду више не могу, у Војводину ми не дају и остао је Раднички, пошто сам све ове испод Радничког мање-више већ тренирао. Сматрам да је ово најнормалнији одабир за мене. Раднички је озбиљан клуб са богатом традицијом, који је још више нарастао у протекле две-три године", рекао је он.

Косановић је рекао и да Раднички ове сезоне има добру екипу и да ће имати времена да унапреди неке ствари, с обзиром да је првенство тек почело.

"Поседујемо квалитетне играче. Првенство је тек почело и имамо времена да дорадимо неке ствари и остваримо све што је пред нас постављено. Сматрам да ћемо у будућности бити бољи него сада, мада ни ово до сада није било лоше. Могу рећи да познајем 50 одсто ове екипе, поготово ове старије играче, али мени треба једно недељу дана да поставим ствари онако како ја мислим да треба. Моје амбиције су исте као и амбиције клуба, а пошто овај клуб води један посебно амбициозан човек, ја цу то морати да пратим", изјавио је Косановић.

Тренер Нишлија најавио је и да ће екипа можда доживети одређене промене до краја прелазног рока, а да ће што се стручног штаба тиче радити да људима које је затекао у клубу.

"Ако их уопште и буде, то ће бити једна или две корекције. Одрадио сам један тренинг са екипом и видео сам да на неким позицијама имамо по неколико квалитетних играца, док смо на неким позицијама дефицитарни, па ћу ја у договору са руководством клуба покушати да то нивелишем у што краћем року", рекао је Косановић и осврнуо се и на шансе свог тима да поново буде међу најбољим екипама у Србији.

Да подестимо, Раднички је прошлу сезону у Супелиги завршио као другопласирани тим на табели из Црвене звезде.

"Мислим да се поредак неће много мењати у односу на прошлу сезону, осим што ће се Радничком, Звезди, Партизану и Чукарицком сада прикључити и Војводина. Ја сам уверен да ми имамо све што је потребно да задржимо Раднички тамо где је био у претходне две сезоне", закључио је Косановић, који ће деби на клупи Нишлија дебитовати у недељу од 18.30 сати, када ће Раднички дочекати суботички Спартак у 6. колу Суперлиге Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести