Милошевић: Ништа није готово, чека нас пакао у реваншу

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, после победе у Београду над турском Маталијом у трећем колу квалификација за Лигу Европе, био је задовољан игром свог тима.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

"Честитам момцима на одличној игри, по најбољој од када сам у Партизану. Озбиљну екипу Малатије свели су на све оно што смо имали са слабијим екипама. Имали смо несрећу да примимо гол, али смо поред тога постигли три. Могли смо постици још два или три. Био бих некоректан ако бих тражио више од овога у овом моменту", рекао је синоћ Милошевић на конференцији за медије.

Тренер црно-белих прокоментарисао је и нападачки трио Садик-Сума-Асано, који је добро функционисао на мечу против Малатије.

"Ја од када сам дошао, инсистирао сам на једном сегменту, а то је брзина. Радили смо на томе од почетка, то је филозофија коју заступамо и ја и мој стручни штаб. Ово вечерас је резултат наше индивидуалне игре, али и квалитета играча које смо довели. Мислим да је ово тек почетак и најбоље тек предстоји. Асану треба одређени период да се уклопи, вечерас је први пут стао са екипом на терен, али јасно је да његова брзина може много тога да промени", рекао је Милошевић.

Милошевић је упитан и да прокоментарише шта се десило са екипом, која је другачија у односу на ону из претходне утакмице.

"Ух, овај одговор захтева мало дуже времена. Ја сам рекао да ова екипа напредује из утакмице у утакмицу и да може 30-40 одсто боље од овога, мада су се неки смејали на то. Наравно да је потребно време да бисте направили помаке. Ја сам избегавао да истичем своје заслуге и стручног штаба и чинићу то убудуће. Увек сам истицао да екипа има квалитет, и јако је битно да је јако професионална и да прихвата захтеве без поговора. Јако је битно да се спроводе идеје. Резултате већ видите, иако смо далеко од тога да смо завршили нашу причу у Европи, али ми је драго да много више људи сада види то што радимо", рекао је Милошевић.

Милошевић је рекао и да их Малатија није изненадила.

"Мислим да није, али не желим да звучим препотентно. То нам је посао, да анализирамо противника и да неутралишемо њихове врлине. Урадили смо то у великој мери резултат је могао да буде већи у нашу корист", рекао је тренер Партизана.

Објаснио је и колико примљени гол компликује ситуацију пред реванш.

"Морало је и то једном да се деси, и десило се вечерас, али смо на срећу успели да постигнемо три гола. Овај трећи је јако битан, али нас свеједно чека пакао тамо. Ово је екипа која такође има брзину напред и мислим да ће тамо бити потпуно другачија прича", рекао је Милошевић.

Пре сусрета с Малатијом, Милошевић је рекао да је то најважнија утакмица у сезони, па је био упитан да ли му сада из овог угла сезона делује лепо и колико је битно што су играчи видели да могу.

"Ништа нисмо завршили. Чак и ако прођемо Малатију, имамо још једну компликовану екипу, али је битно да су момци видели колико могу", закључио је Милошевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести