Милошевић пред Астану: Нећемо имати проблем са мотивацијом

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, пред последњи меч у Лиги Европе против Астане, рекао је да је то важна утакмица за његов тим, без обзира што нема такмичарски значај.
Savo Milošević Foto: Tanjug/video
Фото: Саво Милошевић Фото: Танјуг/видео

"Очекује нас још једна утакмица, претпоследња у овом делу сезоне. Као што знате, без обзира што нема такмичарски значај, за нас је утакмица јако битна", рекао је Милошевић на конференцији за медију на стадиону Партизана.

Он је изјавио и да из два разлога не може да предвиди ток сутрашње утакмице као што је то био случај у већини утакмица у претходном периоду.

"Прво, наша екипа у последњих неколико утакмица је већ при крају са снагом и енергијом. Натхо има жуте картоне и имамо проблем са Шцекићем, данас ћемо видети да ће моћи да игра. Друга ствар је стање и екипа Астане. У овом моменту не могу да претпоставим у ком саставу це доћи и у ком стању, с обзиром да су они завршили првенство пре три-четири недеље. Врло тешко да можемо да предвидимо каква нас утакмица чека сутра. Мораћемо да дамо максимум током свих 90 минута ако желимо позитиван резултат."

Меч са Астаном је прилика да се црно-бели опросте од ЛЕ, пошто су у претходном колу ремијем против АЗ Алкмара остали без шансе да обезбеде европско пролеће.

"Не мислим да ћемо имати проблем мотивације, момци су свесни да је утакмица важна. Нама су за коефицијент неопходни бодови и финансијски није занемарљиво. Било би јако добро да завршимо Лигу Европе са осам бодова, може се рећи да је то добар резултат. Доста екипа ће проћи даље са тим бројем бодова, ми нажалост нећемо. Све су то ствари који могу да мотивишу екипу", рекао је Милошевић и додао:

" Проблем је физичка и ментална снага, колико ћемо моћи да се мотивишемо у односу на оно што су наше тренутне могућности. Преко могућности је врло тешко ићи. Уздам се у рационализацију снаге на терену, мало већу концентрацију и мало више размишљања када су у питању неке одлуке на терену управо због те потрошње коју имамо да бисмо задржали исти ефекат, а смањили потрошњу", закључио је Милошевић.

Фудбалер Партизана Слободан Урошевић рекао је да ће се тим у овом сусрету потрудити да поправи ствари које су црно-беле коштале бодова.

"Оцекује нас тешка утакмица из више разлога, при крају смо свега, имамо доста уморних играца. Сви смо на некој граници, али имамо одговорност да завршимо ово како треба и остваримо повољан резултат. Трудићемо се да поправимо ствари које су нас коштале бодова. Даћемо све од себе да се то више не понови и надамо се да ће сваки пут када утакмица буде буде близу моћи да је приведемо крају", рекао је Урошевић.

Меч између фудбалера Партизана и Астане игра се сутра од 21 сат на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести