Милошевић пред Рад: Макисмалнo као против Малатије

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, пред меч 5. кола Суперлиге против Рада, рекао је да његов тим мора да има максималан приступ.
Savo Milošević/Fonet/A. Barda
Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

"Нећу вам много бити од помоћи данас. Јуче смо играчима дали непланирам слободан дан, због потрошње коју су имали у четвртак. После утакмице стручни штаб и ја смо одлучили да је боље да одморимо. Тек на вечерашњем тренингу ћемо знати стање свих играча", рекао је Милошевић на конференцији за медије у СЦ Телеоптик.

Милошевић је истакао да Бојан Остојић неће бити у комбинацињи за шусрет против Рада.

"Већ смо имали једно лоше искуство у лиги против Крушевца пре седам дана. Такве ствари не смемо да дозволимо апеловаћу на играче, без обзира на умор, на тренутну ситуацију да приступ мора да буде максималан као што је био против Малатије", рекао је Милошевић и додао да ове године није уживо гледао сутрашњег ривала.

"Рад није добро почео ову сезону и последњих пар година се доста мучи у Суперлиги, али је свакако.клуб кониње дуго ту и искусан суперлигаш и увек може да направи проблем. Овакве утакмице искључиво зависи од нас, од оног што ћемо ми урадити на терену, уз дужно поштовање Раду".

Фудбалери Партизана у претходних неколико утакмица показали су неколико различтих издања.

"Тај нападачки фудбал који форсирамо је идеологија Партизана, то је константа. То је немогуће у свакој утакмици. У периоду смо који је осетљив и даље смо под психолошким притиском, јер имамо такмичење од којег нам у великој мери зависи будућност у сваком смислу. Мислим да је логично и реално да у неким ситуацијама моје одлуке, морају да буду у складу са резултатом који желимо да постигнемо. У двомечу са Малатијом смо имали више шанси у односу на нашег озбиљног ривала и заслужено смо прошли. Нисмо имали среће, нисмо то случајно урадили и нисмо урадили ружним фудбалом. У обе смо утакмице смо имали седам, осам зицера, плус полушансе. То су чињенице, нећу дизати екипи, бићу увек више критичнији и само критичнини. Ово је само реална сагледавање ствари."

Милошевић је још једно истакао да прелазни рок није готов и да тренутни тим даје свој максимум.

"Рекао сам да нећу да се жалим, а нисмо завршили прелазни рок. Прихватио сам ситуацију, за неке ставри смо се изборили. Било је ту доста мука. Нити желим да се правдам, нити сам такав човек

Кад се прихватим нечега, мој посао је да дам свој маскимум. Мислим да екипа даје свој максимим".

Милошевић је упитан и када ће Такума Асано у топ форми.

"Његов ритам ћемо морати да дижемо кроз утакмице и тенинг. Немамо. простора за нешто друго. Битно је да је издржао 90 минута", рекао је он.

Новинаре је занимало и да ли би желео да види по једног српског представника у Лиги шампиона и Лиги Европе или два у ЛЕ.

"Најбитније да оба представника буду у Европи", рекао је Милошевић.

Тренер црно-белих претходно је подржао Црвену звезду у борби за Лигу шампиона, а Владан Милојевић је јуче узвратио истом мером и подржао Партизан у борби за Лигу Европе, а новинаре је занимало да ли је однос између два тренера прилика да се смање тензије између два клуба.

"Немам шта да смирује. Са Владом сам и пре био у коректним односима, са Мркелом сам сарађивао у ФШ, са Терзићем сам војевео на теренима... Не знам зашто бих било шта смиривао? Ја ћу сигурно имати коректан однос према њима, а знам и они према нама", закључио је Милошевић.

Меч између Партизана и Рада игра се сутра од 19 сати на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести