Милошевић: Вољни моменат и карактер играча пресудили

МАЛАТИЈА: Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, после пласмана у плеј-оф квалификација за Лигу Европе, рекао је да су карактер и вољни моменат били пресудни у двомечу са Малатијом.
savo milosevic, tanjug dgoll
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

Партизан је поражен у Малатији са 1:0, али је укупним резултатом 3:2 дошао на корак до пласмана у Лигу Европе.

"Нисмо најбоље одиграли прво полувремене, поготово нисмо добро почели утакмицу. Рани гол и како је све то изгледало на почетку... Све је указивало на то да се неће добро завршити. Међутим, вољни моменат и карактер мојих играча данас је пресудио и само због тога смо прошли. Ни у другом полувремену нисмо успели да успоставимо игру, успели смо да сачувамо гол, успели смо на вољу и карактер да одржимо утакмицу. Нисмо имали да постигнемо гол, мислим да би утакмица тада била готова, али саберемо обе утакмице, мислим да смо заслужено прошли даље", рекао је Милошевић на конеференцији за медије после меча.

Турске медије занимало је да ли Малатија ипак изнендаила црно-беле, иако је Милошевић пре реванша рекао да на овом мечу неће бити изненађења.

"Па и није, не могу да се сложим с тим. Ми јесмо несмотрено примили гол, практично ни из чега. Знали смо да морамо да обратимо пажњу на њихову брзину, претпоставили смо да ни Малатија неће нападати током целе утакмице јер физички нису спремни. Мање више утакмица се одиграла у оквирима у којима смо очекивали. Рекао сам пре утакмице и да Малатија има квалитет и да ће бити тешка утакмица, то што је екипа која је у стању да у било ком да гол, и то што је Малатија дала гол апсолутно се могло очекивати".

Новинаре је занимало како Милошевић коментарише одуговлачење својих играча, на шта је рекао да нема коментар, а упитан и како му се чинила астмосфера и наваијачи Малатије.

"Амбијент је био феноменалан... Ова негативна питања... Играли смо феноменалну утакмицу обе екипе, честитам играчима Малатије на феноменалном амбијенту, одличном стадиону... Ми смо успели да прођемо и сада испада да морам да се правдамо зашто смо прошли. Да је то урадила Малатија исто тако би било заслужено и ја бих први честитао", рекао је Милошевић.

Шеф стручног штаба Партизана рекао је да рани гол није променио тактику коју су спремили за овај меч.

"Од почетка смо планирали да играмо тако како смо играли, уграли смо средњу зону и завршили смо тако утакмицу, договор је био шта год да се деси на терену да не мењамо ништа. Говорио сам да је у овој трећој рунди права несрећа што играмо са Малатијом, јер обе екипе имају квалитет за групну фазу Лигу Европа. То што су они нас делом надиграли, као што смо ми њих у Београду не треба да чуди".

Турске новинаре занимало какав је његов став о расизму, с обзиром да је Партизан због наводних расистичких порука навијача кажњен од стране Уефа.

"Није било расизма на нашој утакмици. Имамо три расе у екипи, бесмислено је да имамо расистичке повике са трибина, али не бих сада објашњавао на шта се односило, односило се на навијачко опредељење између навијача Партизана и Звезде. Врло тешко да ће то људи у Турској или Европи разумети, али никаквог расизма није било. Ми немамо такав проблем у генерално у држави", рекао је он.

Неизбежно питање било је и кога прижељкују за ривала у плеј-оф Арис или Моледе.

"Потпуно ми је свеједно. Битно да опоравимо екипу од свега овога. Неће бити лако ни са једном, али мислим да ниједна од тих екипа није боља од Малатије. Ако смо изашли на ред са Малатијом, можемо и са њима. Малатији желим срећз у домаћем првенству, јер имају добру екипу", закључио је Милошевић, после чега је добио аплауз од турских новинара.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести