Минималан пораз за заборав, Партизан из Турске иде у плеј-оф ЛЕ

У трећем колу квалификација за Лигу Европе Партизан је у гостима изгубио од турске Малатије резултатом 1:0, али се због победе 3:1 у првом мечу пласирао у Плеј-оф Лиге Европе укупним резултатом 3:2 у овом двомечу.
s
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Крај утакмице

93' и 94' У два напада две добре прилике за Партизан које су заједнички створили Садик и Асано али су обе неславно пропуштене.

77' Стојковић се донекле искупио за онај гол који њему иде на душу тако што је одбранио чист зицер, несвакидашње скинувши у последњи час Мини лопту испред главе.

60' Са трибина је у терен бачен неки предмет којим је гађан голман Партизана Стојковић али судија то није видео, нити је реаговао на протесте нашег чувара мреже.

Почетак другог полувремена није донео очекивану офанзивнију игру Партизана и видљиву жељу да постигну гол у гостима којим би умногоме отклонили дилеме око тога ко ће се пласирати даље. Уместо тога, играчи нашег клуба су дозволили Турцима да наставе умртвљену игру слабијег темпа која њима очигледно одговара више него Београђанима...

Полувреме

48` Велика шанса за Партизан. После центаршута Тошића главом је пуцао Садик али је турски голман одбранио. Лопта се одбила нападачу Партизана право на ногу, али ни у другом покушају није успео да постигне гол.

30` Нападач  Малатије шутирао из окрета, али је лопта, срећом, прошла поред стативе. 

15` Асано ушао у казнени простор Малатије са леве стране, резантно шутирао, али је погодио малу мрежу.

8` Велика грешка голмана Партизана Стојковића. Истрчао је ван казненог простора, покушао главом да избије лопту, али га је надскочио нападач Малатије Адис Јаховић и дао гол.

Утакмица је почела

 

Партизанових једанаест су: Стојковић, Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Асано, Здјелар, Шћекић, Тошић, Сума и Садик. 

Подсећамо, Партизан је први меч у Београду добио резултатом 3:1 и стекао лепу предност пред вечерашњи реванш у Малатији.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести