Милутиновић: Штета што нема више играча као што је Модрић

ДОХА: Познати српски фудбалски тренер Бора Милутиновић посетио је данас у Дохи тренинг камп селекције Хрватске на Светском првенству у Катару.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Милутиновић (78) живи у Катару и има телевизијску емисију за једну кинеску телевизију.

"Не прати је пуно људи, око 50 милиона", рекао је Милутиновић, пренела је Хина.

Он је у каријери водио пет различитих репрезентација (Мексико, Костарика, САД, Нигерија и Кина) на пет Мундијала.

Тренирао је и Ирак, Јамајку и Хондурас.

Српски стручњак је данас обишао хрватску репрезентацију.

"Занимало ме је да видим како се ради, сада је све другачије него у моје време. Терени су идеални, камере су на сваком кораку, услови за рад су идеални", рекао је Милутиновић приликом посете хрватским фудбалерима.

Хрватска ће у полуфиналу СП играти против Аргентине.

"Победиће онај који постигне више голова. Има много ствари који могу да утичу на утакмицу, као на јучерашњем мечу између Енглеске и Француске. Енглези је требало да победе, али нису. Хрватска има шансе, нормално када имаш такве играче", додао је српски стручњак.

Он је похвалио капитена хрватске селекције Луку Модрића.

"Модрић је одиграо изванредно против Бразила, штета што нема више таквих играча. Није коректно само помињати Модрића када имате одличан тим. Ваши играчи имају квалитет. Да немају не би ни дошли до полуфинала СП. Постоји низ фактора који су важни у спорту, а један од најважнијих је однос у екипи, заједништво, а ви то имате. Златко Далић је супер тренер, поседује знање и интелигенцију. Хрватска не би могла играти овако да нема доброг тренера", истакао је Милутиновић.

Он сматра да Аргентинци не би требало да стварају притисак Лионелу Месију.

"Аргентинци имају страст, за њих је Меси фигура број један. Не би требало толико да га оптерећују. Толико је дао за фудбал, морали би због тога да буду срећни", закључио је Милутиновић.

Утакмица између Хрватске и Аргентине биће одиграна у уторак, док ће се у другом полуфиналу у среду састати Француска и Мароко.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести