Миодраг Гемовић оптимиста пред гостовање у Шапцу

Јесу фудбалери Војводине јако добро знали да их у утакмици с Партизаном у Београду очекује јако тежак посао, али нико од њих није могао ни да претпостави да ће терен напустити с чак четири примљена гола.
Gemovic Miodrag/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Миодраг Гемовић (с лоптом) у сусрету с Партизаном

Платили су данак лошем уласку у сусрет, а црно-бели су испољили одличну реакцију после пораза од Чукаричког. У таквом светлу, практично, чета из Новог Сада није имала чему да се нада на стадиону Партизана.

Пред екипом тренера Ненада Лалатовића у суботу је гостовање Мачви у Шапцу, која је у минулој првенственој рунди успела да избори реми (0:0) с тренутно другопласираним Чукаричким. У Воши игра неколицина фудбалера који су поникли у Мачви, или су носили њен дрес, а један од њих је Миодраг Гемовић.


Вошин тројац из Мачве

Поред Миодрага Гемовића, у дресу Мачве су наступали  Бојан Матић и Марко Ђуришић. Матић је током две сезоне  одиграо 61 утакмицу и постигао 25 голова за Мачву, док је Ђуришић наступио у само седам дуела, а онда је прешао у редове Динама из Врања. Што се Гемовића тиче, он је у два наврата облачио дрес мачве, забележивши 104 наступа, а постигао је 13 голова.


- Фудбал сам почео да играм у Мачви и зато јако добро знам како та екипа дише - рекао је Гемовић. - Јесу Шапчани тренутно последњепласирани на табели, али је реч у веома незгодном тиму, посебно када игра на свом терену. Уосталом, најбоље је то осетио Чукарички, није успео да победи иако је словио за фаворита. У утакмицу ћемо ући након непријатног пораза од Партизана, али сам убеђен да ћемо то учинити с много више енергије и у најјачем саставу. Претходно ћемо се упознати са скаутингом ривала и искрено верујем да ћемо освојити сва три бода.

Гемовић је, због стицаја околности, пропустио комплетне летње припреме и током јесење полусезоне у игру је по правилу улазио с клупе за резервне играче. Наступио је у 12 утакмица, постигао два гола и имао једну асистенцију.

- Очекујем да ћу много боље партије почети да пружам на пролеће, након што прођем зимске припреме. Упркос томе, презадовољан сам досадашњим боравком у Новом Саду, као и начином на који су ме прихватили саиграчи, тренер Лалатовић, председник Гајић и спортски директор Лазетић. Град ми се изузетно допада, као и Војводина, клуб изузетне традиције и озбиљности. Управо тако сам и доживео долазак у ову средину и потрудићу се да указано поверење још више оправдам у времену које следи – поручио је Миодраг Гемовић.

Утакмица Мачва - Војводина игра се у суботу и почиње у 14 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести