Мирко Топић: Повреде прошлост, осећам се фантастично

МАРИБОР: Фудбалери Војводине на Мариборском Похорју, упркос врућини и проблемима с повредама, спроводе припреме.
А. Предојевић/Мирко Топић се нада успешној сезони
Фото: А. Предојевић/Мирко Топић се нада успешној сезони

(Од нашег специјалоног извештача)

Тренер Славољуб Ђорђевић и његови сарадници, сходно најавама после пораза од Марибора (1:4), подигли су интензитет рада, с посебним акцентом на тактичким замислима. Јуче преподне тренинга није било, а у поподневним сатима кипа се припремала за данашњи сусрет с прваком Словеније, екипом Муре.

Један од фудбалера од којих се очекују запажене партије у наредној сезони биће млади репрезентативац Мирко Топић. Реч је о изузетно талентованом, 20-годишњем момку, који је у прошлом првенству често паузирао због  повреда.

- Што се здравља тиче, осећам се фантастично – задовољан је Топић. – Спреман сам сто одсто, али сам и свестан да се налазимо у најтежем делу рада, када смо сви уморни и тешки. Што се контролних утакмица које смо одиграли тиче, не можемо да будемо задовољни, посебно не игром коју смо приказали у окршају с Марибором. Ипак, добро је што нам се то сада догодило, јер имамо времена за реакцију и надам се да ћемо да се опаметимо и да ћемо подићи ниво игре до почетка првенства.

Да ли још увек осећате последице повреде и постоји ли евентуални страх од јаких дуела?

- Иако сам имао баш доста повреда, више не осећам никакав страх. Већ сам навикао да излазим из тешких тренутака, тако да играм слободно и настојим да уђем у форму. Стигао је нови шеф стручног штаба, поставио је неке нове захтеве и стил игре, тако да имам прилику да још много тога научим играјући у Србији.


Дошао Шибеник

Заједно са фудбалерима Војводине, од пре два дана у хотелу Арена налази се и екипа хрватског Шибеника, која такође тренира у „Плејгрин“ комплексу терена.Но, гужве нема, Шибеник на располагању има један, а Војводина други терен.

Данас са Муром

Без икакве сумње је да ће Новосађани желети у данашњој утакмици са Муром  да поправе лош утисак који су оставили у мечу са Марибором (1:4).  Мури ће овај сусрет представљати генералну пробу пред скори старт у квалификацијама за Лигу шампиона. Утакмица се игра у Раденцима, с почетком у 18 часова,  уз ТВ пренос на Новосадској ТВ и Ју-тјуб каналу Војводине.


Да ли осећате жал што, због повреда, нисте искористили интересовање за вас појединих европских тимова?

- Искрено – не знам. Када вратим филм уназад, видим колико сам физички и психички сазрео у протекле две године. Из тог угла посматрајући, драго ми је што сам остао у Војводини, јер сам свестан да не бих био довољно спреман за искушења која би ме у иностранству дочекала. Исто тако, имам тек 20 година, никуда се не журим, а ако ми се отвори нека могућност, отићи ћу. Срећан сам код куће и то је једина истина. Интересовање странаца за мене и даље постоји, али, као и увек, ја о томе најмање знам. Чини ми се, ипак, да се моје име још увек налази у неким тефтерима.

Војводина је доживела доста кадровских промена у односу на прошлу сезону, како ви гледате на могућности садашње екипе?

- Отишло нам је доста играча и прилично смо подмладили тим. Искрено, веома сам амбициозан, моја очекивања су увек велика и надам се да ћемо следеће првенство да завршимо поново међу прве четири екипе на табели, што је мој лични, али и циљ екипе.

Ривали који вас очекују на старту сезоне заиста су из категорије најјачих, јер играте с Црвеном звездом и Партизаном у прва два кола?

- Биће нам то веома битни сусрети, јер ћемо имати прилику да се измеримо са најбољима  и да видимо где се ми налазимо. Ту је и друго коло квалификација за европски Куп конференције, дуели с литванским Паневежисом, и управо зато играмо јаке тренинг утакмице у Словенији, са жељом да се што боље спремимо и покажемо колико можемо. Оно чиме бих био задовољан, када је о Европи реч, био би пласман у групну фазу, али и да у домаћем Купу догурамо што даље и, ако се укаже шанса, освојимо трофеј – оптимиста је Мирко Топић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести