Мирослав Ђукић: Не знам шта се дешава са екипом

Фудбалери Партизана ни трећи пут ове сезоне нису успели да победе Напредак.
Sasa Ilic
Фото: Saša Ilić, foto: partizan.rs

Црно-бели су у суботу на свом стадиону једва ишчупали реми (2:2), пошто су ,,чарапани“ били знатно ближи победи. После изједначења Београђана, Крушевљани су имали још две одличне прилике и сами су криви што нису освојили сва три бода.

„Не знам шта се дешава с екипом у последње време, поново смо лоше ушли у утакмицу и олако примили голове. То је сада већ хронични проблем с којим се суочавамо и не знам зашто се понавља, с обзиром на то да на тренинзима интензивно радимо на дефанзивном аспекту. Свестан сам да смо разочарали навијаче, Партизан је морао бар једном да савлада Напредак и велики је минус што то није учинио. Сви смо криви за то“, рекао је тренер црно-белих Мирослав Ђукић.

Навијачи као да су наслутили шта ће се десити у Хумској, па су они с источне трибине унајмили трубаче који су на почетку меча свирали - „Посмртни марш“. Баш је нелагодно било у тим тренуцима бити на стадиону Партизана.

„Чуо сам трубаче, не знам коме је мелодија била посвећена, а и не занима ме. Мој фокус је био на терену и на играчима, а таквим стварима нисам хтео да се бавим.“

Ђукић истиче да га радује то што је екипа у другом полувремену успела да стигне до изједначења.

„То је једина светла тачка, није мала ствар издићи се из онакве учмалости и ипак направити неку игру. Партизан треба увек тако да игра и надам се да ће тако бити у среду, с Чукаричким, у ревнш сусрету полуфинала Купа Србије.“

Стратег црно-белих свестан је да одбрана властитог гола мора знатно да се поправи уколико његова екипа жели да надокнади минус од два поготка (2:4) и пласира се у финале Купа.

„Мораћемо да будемо знатно чвршћи против Чуке и из јаке одбране да кренемо ка победи и пролазу у сусрет за трофеј. То неће бити лако, али верујем да ови момци имају довољно карактера и жељу за пехаром да све негативно што им се дешавало у последње време потру у Купу.“

На утакмици против Напретка наметнуо се млади Ђорђе Јовановић, који је, уз ветерана Сашу Илића, био творац изједначења.

„Постигао је два гола, заслужио је то приступом у другом полувремену. Драго ми је да је тако, јер је велики потенцијал. У првом полувремену га није било, али је у наставку живнуо, као и остатак екипе. Показао је да Партизан на њега може да рачуна“, закључио је Ђукић.      

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести