МИРУЈЕ ЛОПТА У ФЦ ВУЈАДИН БОШКОВ Гајић: Издржаћемо и ово

НОВИ САД: Иако је у својој историји дугој преко 106 година Фудбалски клуб Војводина прошао кроз два светска рата и много изазова који су угрожавали његово функционисање и деловање, с ванредним стањем проузрокованим пандемијом корона вируса, никада раније није се суочио.
1
Фото: Dnevnik.rs

По речима председника клуба Војислава Гајића, новосадска Стара дама ће издржати и ову ни мало наивну ситуацију и неће дозволити да буде дестабилизована.

- ФК Војводина у потпуности се придржава свих мера и препорука које је увела наша држава, јер строго води рачуна  о онима који су чланови нашег колектива, али и о свима из локалне средине, што је његова дужност и обавеза. На срећу, нико од радно ангажованих у клубу и чланова њихових породица није инфициран корона вирусом и надамо се да ће тако и да остане - нагласио је Гајић.

Први човек старијег новосадског суперлигаша истакао је да се чини максимални напор како би се заштитили сви чланови клуба, али и како би се наставило његово функционисање.

- У Фудбалски центар „Вујадин Бошков“ ових дана долазе само они чије је присуство неопходно за активности у новонасталој ситуацији и  захваљујем им се на односу који показују према клубу и свом послу. Наравно, редовном дезинфекцијом просторија и обезбеђивањем комплетне заштитне опреме, водимо рачуна о томе да њихово здравље ни на који начин не буде угрожено. Управа се, са своје стране, потрудила да буду исплаћене плате играчима, тренерима и запосленима. Иако нас је све затекла ова пандемија, могу да поручим да ће ФК Војводина и овај период успешно пребродити, и да ћемо, када све ово прође, бити спремни и једнако способни да остваримо циљеве које смо одавно зацртали.


Семереди води онлајн тренинге

По узору на водеће европске клубове, играчи Војводине, путем конференцијског позива, прате инструкције кондиционог тренера Саше Семередија приликом онлајн тренинга. При томе, све време су у прилици да међусобно комуницирају, па се стиче утисак да се налазе заједно, у истој просторији. Тренинзи се одржавају три пута недељно (понедељак, среда и петак), у трајању од по сат времена и, како сазнајемо, протичу без икаквих техничких проблема.


Услови ванредног стања сигурно ће се одразити на физичку спрему и форму играча.

- Током протекле седмице, фудбалери су почели са заједничким онлајн тренинзима, чиме је Војводина, у том сегменту, стала уз раме највећим европским клубовима. У времену када је заједнички тренинг на истом простору строго забрањен, ово је највише што било који клуб може да уради по том питању. Свестан сам тога да то није исто као и редован тренажни процес, да би дуга пауза сигурно оставила трага на играче, па стога није на одмет размислити о томе да се сезона прогласи завршеном. Ипак, за тако нешто потребно је чути и друга мишљења и, тек потом, донети заједничку одлуку која ће бити у интересу играча, навијача и фудбала уопште - поручио  је Војислав Гајић, председник ФК Војводина.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести