Митровић и Рајковић: Луксембург и Азербејџан у фокусу

СТАРА ПАЗОВА:  Од доласка селектора Стојковића играмо добро, офанзивно, ми се питамо на терену и надам се да ће тако бити и против Луксембурга и Азербејџана", рекао је нападач фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић на конференцији за медије у Старој Пазови
Mitrovic Aleksandar/Fudbalski savez Srbije
Фото: Фудбалски савез Србије/Александар Митровић

Најбољи стрелац европских квалификација за Мундијала са седам погодака додао је да у екипи не размишљају о утакмици против Португала, већ да су у првом плану дуели против Луксембурга и Азербејџана.

Митровић је на три утакмице против Луксембруга постигао чак шест голова и сматра да серија може да се настави и на гостовању овој селекцији.

"Најбитније је да екипа игра офанзивно, ствара велики број шанси, а онда ће доћи и голови. У Даблину је недостајало мало среће да се забележи победа, надам се да ћемо је имати до краја квалификација" каже нападач Фулама.

"Луксембург је добра екипа, већ су уписали две победе у овим квалификацијама и ако се не уђе у меч концентрисано могу да буду јако непријатни. Ми сваког противника схватамо врло озбиљно и то наши резултати и показују", рекао је најбољи стрелац у историји репрезентације".

Голман националног тима Предраг Рајковић каже да је видео гол репрезентативца Луксембурга Оливијеа Тила за Шериф против Реала у Мадриду.

"Тил је добар играч, дао је гол и нашој репрезентацији и морамо да их онемогућимо да дођу до добре позиције за шут. Против Луксембурга и Азербејџана не очекујем пуно посла, наша екипа би требало да контролише игру. Имамо квалитет, то смо показали играма у групи и надам се да ће утакмица против Португала одлучивати о директном пласману на Светско првенство. Мислим да сам у доброј форми и надам се да ћемо први пут у овим квалификацијама сачувати нашу мрежу", рекао је Рајковић.

И Митровић и Рајковић прате игре Црвене звезде и Партизана у Лиги Европе и Лиги Конференција и очекују да ће оба тима проћи у наредну фазу.

Митровић је оптимистично поручио да верује како његов некадашњи тим може до финала, такође задовољан је играма Партизана у Суперлиги и каже да је титула близу ако задрже тренутну форму.

Србија ће 9. октобра гостовати Луксембургу (20.45), а три дана касније дочекаће Азербејџан (20.45).

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести