Млада фудбалска репрезентација Србије сутра игра са Немачком на ЕП

Млада фудбалска репрезентација Србије на старту Европског првенства, које се одржава у Италији и Сан Марину, доживела је неочекивани пораз од селекције Аустрије (0:2) и тиме се умногоме удаљила се од пласмана у полуфинале.
srbija austrija, epa
Фото: Detalj iy duela Srbije i Austrije, foto: EPA (FRANCO DEBERNARDI)

Није све још изгубљено, али релано гледајући, пред нашом  екипом је готово немогућа мисија, да би стигла у полуфинале мора да победи браниоца титуле Немачку и веома добру екипу Данске.

“Орлићу” су против Аустрије одиграли најслабију утакмицу од када су на окупу, много слабију него на мечевима квалификација када нису били у пуном саставу. Затајили су најбољи – А репрезентативци Лука Јовић, Андрија Живковић, Саша Лукић и Немања Радоњић, а од њих се највише очекивало. Уз то, Аустријанци су нас  тактички надиграли, из претходна два међусобна сурета (победа и реми Србије) су извукли поуке и лако нас савладали.

– Озбиљно смо схватили противника и знали смо како ће Аустрија да игра, али морамо да признамо да смо били надиграни у већем делом утакмице – искрен је селектор Горан Ђоровић. – Имали смо шансу да изједначимо, да је Лука Јовић уместо пречке постигао гол и касније Радоњић реализовао иделану шансу утакмица би отишла у сасвим другом правцу.

Најлошији део тима била је одбрана, а ни средњи ред се није сналазио.

– Имали смо проблема, нисмо успели да парирамо  Аустријанцима онако како смо се договорили. Уверен сам да ћемо све исправити  сутра против Немаца и  одиграти много боље. Партију из дуела са Аустријом једноставно не можемо да поновимо.

Наредну утакмицу наша репрезентација игра сутра против Немачке, која је  у првом колу без проблема савладала Данску са 3:1. Најбољи играч наше репрезентације против Аустријанаца  био је голман Борис Радуновић, који је у пет–шест наврата сјајно интервенисао и спречио још убедљивији пораз.Ако он буде на том нивоу  у дуелу са Немцима и очекивано најбољи буду у свом елементу можемо нечему да се надамо. У супротном полуфинале ће остати само пуста жеља.

–  Право лице показаћемо против Немаца. Утакмица са Аустријом је прошлост, имамо прилику против шампиона да покажемо  колико вредимо. Уверен сам да ћемо бити најбољи у мечу са најтежим реивалом у групи – поручио је  голман Радуловић.       

Г. Ковач

Данас

А група

Шпанија – Белгија     (18.30)

Италија – Пољска      (21)

Сутра

Б група

Аустрија – Данска      (18.30)

Србија – Немачка       (21)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести