Младен Деветак: Покажимо солидарност једни према другима

У читавој Србији на снази је ванредно стање, такмичење у Суперлиги  прекинуто је до даљег, а обустављени су и тренинзи фудбалера Војводине у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ у Ветернику.
Ј. Грлић/ Младен Деветак
Фото: Ј. Грлић/ Младен Деветак

Баш као и већина њихових суграђана, фудбалери новосадске Старе даме углавном време проводе код својих кућа, што је случај и с Младеном Деветком, левим беком и младим репрезентативцем Србије.

- Током ових ванредних околности, већи део сваког дана проводим код куће у Футогу. Од када је уведен и полицијски час, односно од када је забрањено излажење на улицу у периоду између осам сати увече и пет ујутру, и тога се строго придржавам – рекао је Деветак.

Стручни штаб црвено-белих, на челу са његовим шефом Ненадом Лалатовићем, дао је играчима оквирни план како да током принудне паузе одржавају форму и физичку припремљеност. Деветак покушава да остане у кондицији и буде спреман за, како се сви заједно надамо, што скорији наставак првенства.


Строге мере у ФЦ „Вујадин Бошков”

На основу препорука владе Републике Србије, а онда и др Владимира Чолаковића, лекара у ФК Војводина, овај клуб донео је ригорозне мере које ће се примењивати током варедног стања уведеног због борбе с вирусом Ковид-19.

Мере се односе, пре свега, на одржавање личне хигијене, обавезно ношење заштитне маске током боравка у Центру, забрану руковања и грљења и слично. Уз то, улаз у Фудбалски центар строго је забрањен свима онима којима ту није радно место, осим у посебним ситуацијама и уз претходну дозволу кризног штаба ФК Војводина.


- Као и остали, радим по програму који сам добио од нашег кондиционог тренера. Док влада пандемија, групни тренинзи су забрањени, тако да вежбам индивидуално и трудим се да останем у форми. Иако никоме није драго због прекида првенства, чини ми се да Војводини то посебно није ишло у прилог, јер смо били у серији добрих резултата. Искрено, недостају ми тренинзи и утакмице и надам се да првенство неће бити прекинуто и да ће се одиграти до краја.

Млади фудбалер је нагласио да користи сваку прилику како би помогао онима којима је помоћ потребна.

-  Увек сам на услузи људима из мог окружења којима је помоћ потребна. Баш пре два дана отишао сам једном комшији, који је старији од 65 година, до продавнице и донео му све што му је требало за кућу, а то ћу чинити и надаље, кад год затреба. У овим тренуцима, сви морамо да будемо солидарни и да помажемо једни другима - поручио је Младен Деветак.     

С. Р. - А. П.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести