Младен Деветак, леви бек ФК Војводина: Требао нам је играч попут Дринчића

Наставили су синоћ фудбалери Војводине с тренинзима после дана и по паузе којим их почастио шеф стручног штаба Ненад Лалатовић.
Mladen Devetak
Фото: Младен Деветак, фото: Дневник (А. Предојевић)

Пред новосадским суперлигшем је у идућу суботу утакмица првог кола новог шампионата Србије, у којој ће дочекати пословично неугодну и искусну екипу Мачве. Баш сви у редовима црвено-белих истичу велику важност коју у себи носи првенствена премијера и решеност да учине све што је до њих како би освојили прва три бода. Један од играча за које је готово извесно да ће наступити на позицији левог бека, биће један од најмлађих првотимаца, све бољи Младен Деветак.

- Иза мене су остале већ четврте припреме са првим тимом и по томе сам један од искуснијих играча, иако ми је тек 20 година - уз осмех, рекао је Деветак. - Током лета стигао је нови тренер Ненад Лалатовић и сви ми желели смо да му се наметнемо и покажемо да може да рачуна на нас. Радио сам веома добро, почео све тренинг-утакмице у Словенији и надам се да ће исти случај бити и у првенству.

Током прелазног рока, на позицији по левој страни ангажован је и Немања Вучић, бивши играч Земуна.

- То ми одговара, јер ме тера да радим још више и јаче. Јака конкуренција мотивише сваког од нас да пружамо све од себе, јер желимо да се нађемо у стартних једанаест у првенству, а то можемо да обезбедимо искључиво кроз квалитетан рад на тренинзима.


Почело постављање траве наКарађорђу” 

На стадиону „Карађорђе“ почело је постављање нове траве, па ће фудбалери Војводине у овој полусезони имати прилику да играју на идеално припремљеном терену, а том чину присуствовао је и председник клуба Војислав Гајић. У првенственој премијери, међутим, Новосађани ће домаћини Мачви из Шапца бити у Бачкој Паланци.


Ненад Лалатовић је, током припрема у Термама Чатеж, осим рада који је спроводио у сарадњи са осталим члановима стручног штаба, показао и да је одличан мотиватор.

- Заиста нас је храбрио и мотивисао на буквално сваком тренингу и то је нешто што нам је било потребно. То је посебно значајно пред првих неколико кола, јер нам је од изузетне важности да у нову сезону уђемо победнички. Ако у томе успемо, знам да нам то неће бити једноставно, али се надам да хоћемо, наставићемо да идемо у жељеном правцу.

Иако још увек радите на уигравању линија тима, то не би смело посебно да се одражава на одбрамбену формацију, јер је она остала готово иста као и у прошлој сезони?

- Иза нас је остало већ шест месеци заједничких игара и у великој мери смо уиграни. Тренер Лалатовић, међутим, има и неке нове захтеве, па их усвајамо и привикавамо се на њих. Чини ми се да је добро и то што смо Ранко Веселиновић и ја рођени 1999. године и да екипа неће имати никаквих проблема када се буде увело правило да у стартној постави морају да буду двојица играча млађих од 21 године. Наша младост може да нам буде велика предност, јер имамо искуство и велику вољу да напредујемо и будемо све бољи из дана у дан.


Ђуричин лакше озлеђен

Огњен Ђуричин, најефикаснији фудбалер Војводине током припрема у Словенији (постигао је пет голова), повредио се у сусрету са Горицом и пре времена напустио терен. У суботу је, у Новом Саду, обавио снимање ултразвуком и утврђена је, срећом, само лакша озледа.

- Огњен има лакше истегнуће мишића предње ложе, тако да га на терену очекујем већ за три-четири дана - рекао је др Владимир Чолаковић. - Како ствари стоје, моћи ће да конкурише за тим већ за утакмицу с Мачвом.


Летос су, између осталих, у Војводину дошли искусни и проверени играчи попут Николе Дринчића и Петра Бојића. Колико вам лично значи могућност да научите нешто ново од њих, посебно када је реч о схватању фудбала, професионализму и спортском начину живота?

- Од њих свакодневно учимо неке нове цаке и изузетно ми је драго што су сада наши играчи и што ћу имати прилику да уз њих и даље изграђујем себе као играча. Дринчић нам стално прича, како на терену, тако и у свлачионици, бодри нас и тражи да уносимо само позитивну, а да избацимо негативну енергију. Заиста нам је био потребан један такав играч и сигуран сам да ћемо, посебно ми - млађи, имати пуно користи од играња и дружења са њим.


Резервисти данас с Кабелом

Фудбалери Војводине почели су микро-циклус припреме за првенствену премијеру с Мачвом. Утакмица се игра у идућу суботу од 20 часова, на стадиону ОФК Бачке у Бачкој Паланци. До тог дуела, играчи који ће наступити редовно ће тренирати у ФЦ “Вујадин Бошков”, док ће резервисти, фудбалери с мањом минутажом и неколико чланова омладинског тима, данас одмерити снаге с новим прволигашем Кабелом. Сусрет је затворен за јавност.


Иако сте по годинама веома млади, у конкуренцији за први тим има још млађих фудбалера, попут Нешковића, Зукића и Топића. Да ли се Веселиновић и ви трудите да им помогнете како би што безболније савладали увек осетљиви део каријере, када се прелази из омладинца у сениорски тим?

- Наравно, и то се пре свега односи на понашање, односно сазнање да увек морају да слушају савете старијих, баш као што смо то и ми чинили и још увек радимо. Причамо им да морају да се максимално труде на тренинзима и да настоје да се наметну тренеру, како би заиграли у првих једанаест. Драго ми је што је Зукић готово на свакој утакмици у Словенији постигао гол или уписао асистенцију, јер потврђује да је реч о великом таленту, али и да долази из јаке Вошине омладинске школе.

Шта очекујете од Војводине у новој сезони?

- Црвена звезда, Партизан и Војводина јесу оно најбоље што има српски клупски фудбал. С новим тимом, а после одрађеног припремног периода, сигуран сам да можемо поново да се изборимо за излазак у Европу. Нашим навијачима бих поручио да буду чврсто уз нас и да долазе на трибине у што већем броју, а ми ћемо на терену дати све од себе како бисмо се достојно борили за грб који носимо на грудима - поручио је Младен Деветак.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести