Младост ГАТ дочекује Напредак из Крушевца (18)

Спортска судбина уме да се поиграва с онима који пред собом имају императивне циљеве.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Фудбалери Младости ГАТ воде исцрпљујућу битку како би продуижили суперлигашки живот, у плеј-ауту су остварили две победе и три ремија и примили само два гола, али се ни за педаљ нису померили с последње позиције на табели. Њихови конкуренти такође бележе одличне резултате и, два кола пре краја првенства, тешко је поверовати да Новосађани могу да се спасу сеобе у нижи ранг.

Тако мисле готово сви поклоници фудбала у Србији, али је важније то што сами играчи „гатоваца“, предвођени тренером Ненадом Лалатовићем и његовим сарадницима, верују да није све изгубљено и да и даље постоји шанса да се дочепају баража.

Да ли то могу да учине или не, одговор ће понудити њихова вечерашња утакмица с Напретком из Крушевца. У преостала два испита, тим из Српске Атине више нема право на грешку, мора да савлада и „чарапане“ и, у последњем колу, у Лучанима домаћу Младост, а онда ће ослушкивати резултате с осталих терена.

– Не знам која је утакмица битнија за нас од две које су нам преостале – истакао је Лалатовић. – Оно што не волим и што ме брине је то што зависимо од осталих резултата и других екипа, које данас изалзе на терене. Радује ме то што играмо сви у исто време, али не желим да гледам у исходне њихових дуела, већ ме интересује једино мој тим. До сада смо узели девет од 15 могућих бодова у плеј-ауту, па је просто немогуће да се с таквом статистиком налазимо и даље ту где јесмо. Ипак, у нашој лиги све је могуће, а важно је то што нисмо поклекли, упркос свему што нам се догађало.


Илић: Идемо по две победе

Леви бек Новосађана Милијан Илић такође верује у победу своје екипе у вечерашњој утакмици.

-Свесни смо ситуације у којој се налазимо, а она није ни мало лака – истакао је поуздани фудбалер. – Потребне су нам две победе, уз то да се поклопе и неки други резултату, па да стигнемо до баража. Фактички, пред нама су два финала, од којих је прво вечерас на „Карађорђу“, с Крушевљанима. Напредак је први на табели плеј-аута, добра је екипа с одличним индивидуалцима, али верујем у наш тим и моје саиграче. Даћемо све од себе да победимо и вечерас и у Лучанима, јер другог избора немамо.


Подсетио је Лалатовић на утакмицу његове екипе са Спартаком, у којој је она, као домаћин, изгубила два бода у самом финишу. Додао је да га управо то највише боли, јер, да је успела да победи, Младост ГАТ би сада имала два бода више и била сасвим близу пласману у бараж.

– Надам се да ћемо вечерас да имамо суђење 50:50, јер смо у Сурдулици у прошлом колу, имали тај однос 30:70. Бог нас је тада наградио чињеницом да је голман Радника испустио лопту и да смо изједначили, јер и даље тврдим да ми заслужујемо да играмо у Суперлиги. Радује ме и сјајна атмосфера у нашој екипи, играчи су насмејани и спремни да вечерас пруже максимум. Напредак долази у Нови Сад растерећен, а јако поштујем тим из Крушевца у којем сам провео шест лепих месеци, као и његовог тренера који је мој другар. Тај клуб је сваке године све бољи, изузетно је организован и има сјајне појединце који су јаки у игри један на један. Мораћемо да поправимо реализацију, да избегнемо индивидуалне грешке, а то би могло да нас одведе до три јако важна бода – нагласио је Ненад Лалатовић.

Шеф струке „гатоваца“ неће моћи да рачуна на Ђорђа Ћосића, који је у Сурдулици добио два жута, односно црвени картон, а сви остали првотимци биће му на располагању. Утакмица Младост ГАТ – Напредак почиње у 18 часова, улаз на трибине стадиона „Карађорђе“ је бесплатан, а њен ток преносиће ТВ Аренаспорт, на свом другом каналу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести