Младост ГАТ гостује Спартаку (18)

Дани истине практично су већ стигли што се тиче фудбалера Младости ГАТ. И даље се Новосађани налазе „испод црте“, односно велика већина домаћих љубитеља фудбала види их, уз сурдулички Радник, као главног кандидата за директну сеобу у Прву лигу.
1
Фото: ФК Младост ГАТ

Управа „гатоваца“, међутим, чини све што је могуће како би се лош епилог избегао и, у склопу таквих настојања, екипу је пре три дана преузео тренер Ненад Лалатовић. Да ли ће то произвести квалитативни помак, на одговор ће моћи да упути већ вечерашњи дуел у Суботици, у којем ће домаћин капитену Новици Максимовићу и саиграчима бити пробуђени тим Спартака. Суботичани су, јасно је, барем на папиру фаворити у овом дуелу, али рачуницу и планове има и Младост ГАТ.

– Очекује нас веома битна и тешка утакмица, у којој ће нам домаћин бити чврста и организована екипа Спартака – оценио је Милан Вјештица, асистент Ненада Лалатовића. – Наш ривал у последња три кола није поражен, што упућује на закључак да се подигао на резултатском и психолошком плану. С друге стране, добро је то што ће нам сви кандидати за тим, осим и даље повређеног Грабежа, бити на располагању, па спремно дочекујемо утакмицу и пружићемо све од себе да остваримо позитиван резултат.


Промене доносе нешто добро

Голман Кнежевић се осврнуо и на промену на челу стручног штаба.

– По правилу, свака промена доноси нешто добро – подвукао је он. – Посебно се то односи када је у питању наш нови тренер Лалатовић. У сваком клубу у којем је радио, правио је добре резултате, па се надам да ће то, већ од вечерас, бити случај и с нама. Евентуалном победом изашли бисмо из кризе, па очекујем да ћемо помоћи и ми њему, као и он нама и да је испред нас добра сарадња.


Од новог стручног штаба „гатоваца“ очекује се да тиму улије и нову дозу позитивне енергије.

- Мало је времена прошло од нашег доласка, само три дана смо овде, али је веома важно то што видимо да су играчи схватили захтеве које смо пред њих поставили. У периоду који следи до изражаја ће доћи и наш рад, а вечерас ће најважније бити то да момци испоштују све наше замисли. Верујем да би то могло да буде довољно да остваримо циљ. У екипи је могуће да буде и неких промена – додао је Вјештица.

Марко Кнежевић чувао је гол Младости ГАТ у прошлом сусрету с Радничким из Ниша, учинио је то веома добро, па би и у Суботици могао да буде део стартне поставе.

– Не идемо на север Бачке с истакнутом белом заставом. Бодови су нам преко потребни у борби за опстанак и надам се да се кући нећемо вратити празних руку – истакао је Кнежевић. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести