Младост ГАТ много боља против Сласка у Анталији

Младост ГАТ - Сласк (Вроцлав) 1:0 (1:0)
2
Фото: ФК Младост ГАТ

Фудбалери Младости ГАТ савладали су Сласк из Вроцлава у другој тренинг утакмици на припремама у Анталији.

Све до 13. минута играло се између два казнена простора, када је лепу прилику да Новосађане доведе у вођство пропусти да реализује млади Бабић, који је лопту упутио поред гола.

Пољаци су имали поривидну иницијативу, а наш тима покушавао је контрама да угрози гол Сласка, при чему је важан посао имао организатор његове игре Лазар Арсић. У 28. минуту виђена је одлична акција „гатоваца“ по десној страни, Милић је затресао мрежу, али је тај гол поништен због офсајда. Неколико минута касније, корнер с леве стране извео је новосадски Бразилац Кристијан Дал Бело, неко је пред голом Сласка прескочио лопту, а голман Шромник имао је доста проблема како би је избио преко пречке.

Новосађани су повели у 38. минуту, након што је Танасијевић пронашао Милића, а овај идеално лопту спустио на 17 метара до Ђорђа Денића. Везни играч Младости ГАТ одмереним и веома прецизним ударцем погодио је леви доњи угао гола Сласка и донео предност свом тиму од 1:0.

Кнкретнији и опаснији у наставку били су ученици тренера Љубомира Ристовског, који су задавали муке одбрани пољске екипе, па је голман Шромник био приморан да у неколико наврата спашава своју мрежу. Могао је Милан Видаков у 67. минуту да повиси вођство српског тима, али је одлични чувар мреже Пољака још једном био успешан и отклонио велику опасност.

А. Предојевић

 

АНТАЛИЈА: Терен хотела “Титаник”, гледалаца: 50, судија: Вајда (Пољска). Стрелац: Денић у 38. минуту. Жути картон: Јанковић (Младост ГАТ).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, Јанковић, Танасијевић, Ћосић, Грабеж, Денић, Максимовић, Бабић, Арсић, Дал Бело, Милић. Играли су још: Мандић, Јочић, Млађовић, Илић, Марковић, Бјелош, Митуљикић, Савић, Радоман, Видаков.

СЛАСК: Шромник, Кончковски, Ставњи, Випарт, Гарсија, Буковски, Ручовски, Лисчарз, Борис, Самиец, Талар, Бергиер. 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести